Stichting Leergeld

Stichting Leergeld: Alle kinderen mogen meedoen! 

Ouders of verzorgers kunnen bij de lokale Leergeld stichting in hun gemeente een aanvraag indienen om hun kind(eren) te laten meedoen. Afhankelijk van de financiële situatie van de lokale Leergeld stichting, kunnen de specifieke vergoedingen per lokale Leergeld stichting verschillen, maar meedoen via Leergeld kan in principe op vier verschillende gebieden: onderwijs, sport, cultuur of welzijn.

Werkzaam in het onderwijs? Ook u kunt helpen! 

 • verspreid posters en kaartjes
  Wat zou het fijn zijn als alle ouders met minder geld zouden weten dat er mogelijkheden zijn om hulp te krijgen. Kom jij in contact met (werkende) ouders met geldzorgen? Verwijs door naar Sam& voor alle kinderen. Zo kun je bijvoorbeeld een poster ophangen of een ansichtkaartje meegeven aan ouders.
 • Word intermediair
  Als intermediair fungeer je als spil tussen de ouder(s)/verzorger(s) en samenwerkingspartners van Sam&. Via onze website kun je als intermediair een aanvraag indienen voor een breed pakket aan voorzieningen.
 • Geldlessen op school
  Op geldlessen.nl lees je alles over effectieve financiële educatie in de klas, en vind je een overzicht van lesprogramma’s en materialen over omgaan met geld. In de zoekmachine van geldlessen vind je lesmaterialen van diverse organisaties. Van gastlessen tot lespakketten, van digilessen tot theatervoorstellingen.
 • Handreiking voor scholen: Omgaan met armoede
  Kinderen die opgroeien in armoede nemen dat probleem ook mee naar school. Daar kan de leerkracht bijdragen aan oplossingen: signaleer het en verwijs kinderen en ouders door naar hulpverlening. De ministeries van SZW en OCW hebben hiervoor de handreiking laten opstellen.

 

The Rent Company heeft als doel digitaal onderwijs toegankelijk te maken voor iedereen! Daarom hebben we een speciale module geintroduceerd in onze webshops die u gemakkelijk naar de ouders die dat nodig hebben kunt doorsturen. De rest gaat gewoon precies hetzelfde als bij de rest van de klas en wordt op hetzelfde moment op dezelfde manier uitgereikt aan het begin van het schooljaar. Geen kind hoeft zich zorgen te maken! 

Onze producten

Ben je een ouder van een middelbare scholier, een student of werkzaam in het onderwijs? Ontdek welke producten wij voor je hebben! Kies hieronder de optie die op jou van toepassing is: 

lees meer

Alles-in-1 abonnement

Een laptop + onderwijs = een onmisbare combinatie! Met onze complete service via het Easy4u abonnement maken wij digitaal onderwijs voor iedereen toegankelijk en betaalbaar.  

Leenlaptops bij reparatie, installatie van de software, razendsnelle service , een schade -en diefstaldekking & een stevige vochtwerende beschermhoes zijn inbegrepen. 

Kies voor gemak en zekerheid
Kies voor Easy4u