Eersteklas service,
Dat is waar wij voor staan!

 

Reparatie

Er kan altijd iets stuk gaan, maar de lessen gaan door. Daarom zorgen we, in overleg met de onderwijsinstelling, voor leenlaptops bij de servicedesk. Wij lossen het probleem op en in de tussentijd kunnen leerlingen en studenten gewoon blijven leren. Voor het MBO, HBO en WO bieden wij een service aan huis aan.

Kunnen wij helpen?

Zijn er problemen met je laptop of wil je de status van je reparatie inzien? Klik dan op onderstaande knop.

Reparatie aanmelden of inzien  

 

Zien hoe je een reparatie aanmeldt? Onze medewerker legt het je graag uit!

Reparatie & garantie

Aanmelden reparatie

Moet de laptop ondanks de goede voorzorgen toch gerepareerd worden? Geen probleem! Via jouw Easy4u portal meld je gemakkelijk en snel de laptop aan ter reparatie. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Wanneer je de logingegevens niet meer hebt, kun je deze via diezelfde pagina opnieuw aanvragen.

Wanneer je bent ingelogd, volg je de volgende stappen:

  • Kies voor ''Probleem melden''.
  • Selecteer het probleem.
  • Geef aan wanneer het probleem ontstaan is en geef een aanvullende omschrijving. Vermeld alle zichtbare schade, ook wanneer dit niets te maken heeft met het probleem. Selecteer ook de oorzaak van het defect.
  • Wanneer alles is ingevuld vink je onze reparatie voorwaarden aan en klik je op ''Ticket verzenden''.
  • Je ontvangt van ons een bevestiging per e-mail. Hierin vind je de vervolgstappen.

De hardware wordt opgestuurd naar The Rent Company waar het nagekeken en gerepareerd wordt. Wanneer het gereed is om opgehaald te worden krijg je hiervan een bericht per e-mail.

LET OP: maak altijd een back-up van je gegevens, deze kunnen namelijk verwijderd worden. Wij zijn niet verantwoordelijk voor dataverlies.

Status reparatie

Via de e-mail houden we je op de hoogte van je reparatie. Je kunt de status van je reparatie ook bekijken in jouw Easy4u portal.

Heb je toch nog vragen over de status van je reparatie? Neem dan contact op met onze Klantenservice; wij helpen je uiteraard graag verder!

Kosten reparatie

Met een Easy4u alles-in-1 abonnement ben je verzekerd van een snelle en goede reparatie. In veel gevallen is dit gratis, bijvoorbeeld wanneer er een fabrieksfout is of wanneer het device door normaal gebruik niet meer goed werkt.

Als het device kapot is door eigen toedoen, bijvoorbeeld doordat deze van tafel is gevallen, dan wordt het eigen risico van €50 in rekening gebracht. Wanneer wij zien dat het device opzettelijk kapot gemaakt is, worden de volledige reparatiekosten in rekening gebracht. Gelukkig komt dit niet vaak voor.

Voor meer informatie kun je altijd onze Algemene voorwaarden bekijken.

Duur reparatie

Eén ding is zeker: wanneer je laptop kapot is, wil je deze zo snel mogelijk weer terug hebben! We proberen iedere reparatie binnen 10 werkdagen uit te voeren. Echter lukt dit niet in alle gevallen. Dit komt door drukte of doordat de benodigde onderdelen om de reparatie uit te voeren lastig te verkrijgen zijn. We hopen hierin op je begrip.

Wanneer jouw laptop klaarligt om opgehaald te worden, dan ontvang je uiteraard direct van ons een bericht.

Acer laptops
Voor Acer laptops is de doorlooptijd op dit moment 20 werkdagen. Dit komt doordat de benodigde onderdelen om de reparatie uit te voeren zeer lastig te verkrijgen zijn. We snappen dat dit vervelend is, maar we hopen hierin op je begrip! Wanneer de onderdelen binnen zijn, doen wij er alles aan om jouw laptop zo spoedig mogelijk te repareren.

Easy4u zekerheidspakket
Met het Easy4u zekerheidspakket krijg je een leenlaptop wanneer jouw laptop gerepareerd wordt. Je hoeft dus geen minuut school te missen!

Mijn oplader is kapot

Je oplader is een belangrijk deel van je laptop. Zonder oplader kun je de laptop immers niet gebruiken. We willen je daarom zo snel mogelijk helpen bij problemen.

Is je oplader stuk door schade, zoals bijvoorbeeld waterschade, of omdat je hond de kabel stuk heeft gebeten? Dan valt het niet onder de garantie en raden we je aan een nieuwe oplader te bestellen. Dit kun je doen in jouw Easy4u portal.Is je oplader niet stuk door schade? Neem dan contact op met onze Klantenservice. Wij kunnen je dan verder helpen zodat je zo snel mogelijk weer aan de slag kunt!

Mijn laptop is gestolen

Wanneer je laptop is gestolen dan is dat natuurlijk ontzettend vervelend! In specifieke gevallen valt de diefstal van je laptop onder de garantie. Dit is per situatie verschillend.

Je dient eerst aangifte te doen bij de politie. Zonder aangifte kunnen we je niet verder helpen.

De aangifte kun je hierna versturen naar administratie@rentcompany.nl. Vervolgens nemen wij contact met je op om te bespreken of en wat we voor je kunnen betekenen.

Garantie na reparatie

Na iedere reparatie krijg je 6 maanden garantie op het door ons vervangen onderdeel en de door ons uitgevoerde werkzaamheden. Op een accu die vervangen is krijg je 12 maanden garantie.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar onze Algemene voorwaarden.

Product kapot ontvangen (DOA)

Heb je je bestelling in ontvangst genomen en is deze kapot geleverd? In dit geval spreken we van een DOA (dead on arrival).

Namens The Rent Company onze welgemeende excuses voor dit ongemak. Dit is uiteraard niet de bedoeling en we gaan dit direct voor je oplossen!


Binnen welke termijn kan ik dit melden?
Wanneer je je bestelling kapot geleverd krijgt, dan heb je 14 dagen om dit aan ons te melden via één van onze contactmogelijkheden. De termijn van 14 dagen gaat in vanaf het moment dat je de bestelling in je bezit hebt. Wanneer je dit buiten deze 14 dagen aan ons meldt, hanteren wij ons reguliere reparatieproces.

Wanneer spreken we van een DOA?
Wanneer je device na ontvangst direct niet aan gaat, is er sprake van een DOA.

LET OP: voordat je je device naar ons retourneert is het belangrijk dat je deze eerst 5 minuten aan de oplader aansluit. Wanneer je na deze 5 minuten op de aan/uit knop klikt, gaat je device vaak vanzelf aan!

Hoe lossen wij dit op?
Wij hebben 2 manieren om dit voor je op te lossen. Nadat wij jouw device ontvangen hebben, beoordelen wij hoe we dit voor je oplossen. Afhankelijk van het issue hanteren wij de volgende simpele en transparante richtlijnen:

  • Wanneer wij geen onderdeel hoeven te vervangen OF als er sprake is van een software issue, dan zullen we dit voor je oplossen en gaan we je device niet omruilen voor een nieuw model. In dit geval zullen wij jouw device in perfect werkende staat naar je retourneren.
  • Wanneer wij wel een onderdeel moeten vervangen, zullen wij overgaan tot het omruilen van je device. Je krijgt in dit geval een nieuw device van ons.

Je kunt een DOA bij ons melden door contact met ons op te nemen.

LET OP: voordat je je device naar ons retourneert is het belangrijk dat je deze eerst 5 minuten aan de oplader aansluit. Wanneer je na deze 5 minuten op de aan/uit knop klikt, gaat je device vaak vanzelf aan!