Eersteklas service,
Dat is waar wij voor staan!

 

Reparatie

Er kan altijd iets stuk gaan, maar de lessen gaan door. Daarom zorgen we, in overleg met de onderwijsinstelling, voor leenlaptops bij de servicedesk. Wij lossen het probleem op en in de tussentijd kunnen leerlingen en studenten gewoon blijven leren. Voor het MBO, HBO en WO bieden wij een service aan huis aan.

Kunnen wij helpen?

Zijn er problemen met je laptop of wil je de status van je reparatie inzien? Klik dan op onderstaande knop.

Reparatie aanmelden of inzien  

 

Zien hoe je een reparatie aanmeldt? Onze medewerker legt het je graag uit!

Reparatie & garantie

Hoe kan ik mijn laptop laten repareren?

Moet de laptop ondanks de goede voorzorgen toch gerepareerd worden? Geen probleem! Via het Easy4u platform meld je gemakkelijk en snel de laptop aan ter reparatie. Hieronder leggen we uit hoe:

1. Log in op het Easy4u platform

2. Kies voor “Probleem melden”.

3. Kies vervolgens het probleem (één of meerdere keuzes mogelijk).

4. Geef vervolgens aan wanneer het probleem ontstaan is en geef een aanvullende omschrijving. Vermeld alle zichtbare schade, ook als deze niets te maken heeft met het aangemelde probleem. Selecteer, indien bekend, ook de oorzaak waardoor het defect is ontstaan.

5. Wanneer het overzicht volledig is ingevuld, vink aan dat je akkoord gaat met de reparatievoorwaarden en klik op “Ticket verzenden”. Hierna ontvang je een e-mail ter bevestiging. In deze e-mail staat uitleg over hoe je de laptop naar ons kunt opsturen.

6. De laptop of accessoire wordt opgestuurd naar The Rent Company waar hij nagekeken zal worden. Nadat de laptop of het accessoire gerepareerd is en klaar ligt om opgehaald te worden krijg je hiervan automatisch bericht. Je hoeft daarvoor dus niets meer te doen.

Let op! Zorg ervoor dat bestanden opgeslagen worden op een USB-stick of in de “cloud” staan voordat u de laptop inlevert. Deze kunnen namelijk tijdens reparatie verloren gaan.

Zijn er kosten verbonden aan een reparatie?

Met het Easy4u zekerheidpakket ben je verzekerd van een snelle en goede reparatie. In veel gevallen is dit gratis, bijvoorbeeld wanneer er een fabrieksfout is of wanneer de laptop door normaal gebruik niet meer goed werkt.

Als de laptop kapot is als gevolg van schade, bijvoorbeeld van de tafel vallen of bij vochtschade, rekenen we een beperkt eigen risico van 50 euro.

In sommige gevallen, wanneer wij zien dat de laptop opzettelijk kapot gemaakt is, rekenen we de volledige reparatiekosten. Gelukkig komt dit niet vaak voor. Bekijk onze Algemene voorwaarden voor meer informatie.

Hoe lang duurt een reparatie?

Eén ding is zeker: wanneer je laptop kapot is, wil je deze zo snel mogelijk weer terug hebben! We proberen iedere reparatie binnen 10 werkdagen uit te voeren. Echter lukt dit niet in alle gevallen. Dit komt door drukte of doordat de benodigde onderdelen om de reparatie uit te voeren lastig te verkrijgen zijn. We hopen hierin op je begrip.

Wanneer jouw laptop klaarligt om opgehaald te worden, dan ontvang je uiteraard direct van ons een bericht.

Acer laptops
Voor Acer laptops is de doorlooptijd op dit moment 20 werkdagen. Dit komt doordat de benodigde onderdelen om de reparatie uit te voeren zeer lastig te verkrijgen zijn. We snappen dat dit vervelend is, maar we hopen hierin op je begrip! Wanneer de onderdelen binnen zijn, doen wij er alles aan om jouw laptop zo spoedig mogelijk te repareren.

Easy4u zekerheidspakket
Met het Easy4u zekerheidspakket krijg je een leenlaptop wanneer jouw laptop gerepareerd wordt. Je hoeft dus geen minuut school te missen!

Mijn oplader is stuk, wat moet ik doen?

Je oplader is een belangrijk deel van je laptop. Zonder oplader kun je de laptop immers niet gebruiken. We willen je daarom zo snel mogelijk helpen bij problemen.

Is je oplader stuk door schade, zoals bijvoorbeeld waterschade, of omdat je hond de kabel stuk heeft gebeten? Dan valt het niet onder de garantie, en raden we je aan een nieuwe oplader te bestellen. Dit kun je doen in je Easy4u portaal.  

Is je oplader niet stuk door schade? Neem dan contact op met onze klantenservice via de Hulp nodig? knop rechtsonderin het scherm. Zij kunnen je dan verder helpen, zodat je zo snel mogelijk weer aan de slag kunt! 

Mijn laptop is gestolen

Wanneer je laptop is gestolen dan is dat natuurlijk ontzettend vervelend! In sommige specifieke gevallen valt de diefstal van je laptop onder de garantie. Dit is per situatie verschillend.

Wanneer je laptop gestolen is dien je hier eerst aangifte van te doen bij de politie. Zonder aangifte kunnen we je namelijk niet verder helpen. De aangifte kun je hierna versturen naar administratie@rentcompany.nl. Vervolgens nemen wij contact met je op om te bespreken of en wat we voor je kunnen betekenen.