Duurzame oplossing voor E-waste: 
The ReCycling Box

We krijgen steeds meer vraag naar een duurzame oplossing voor E-waste. Daar spelen we natuurlijk graag op in. In samenwerking met Maxicom introduceren we The ReCycling Box. 

Wat houdt het in? Simpel! We bieden een handige manier om oud IT-materiaal te verzamelen. We plaatsen een herkenbare recycle bak (60x40x30cm) kosteloos op school. Daarin wordt o.a. oude laptops, computers, toetsenborden en muizen verzameld. 

Hoe werkt het?

1. Verzamelen

The ReCycling Box wordt kosteloos op school geplaatst. Hierin kunt u al uw oud IT-materiaal verzamelen zoals oude laptops, computers en toetsenborden. Is de box vol? Eén van de koeriers komt het via de reguliere route ophalen. Bij grotere hoeveelheden kunt u gemakkelijk een aparte afspraak maken met onze supportafdeling.

2. Ophalen

Is de box vol? Eén van de koeriers komt het via de reguliere route ophalen. Bij grotere hoeveelheden kunt u gemakkelijk een aparte afspraak maken met onze supportafdeling

3. Recyclen

Nadat de box is opgehaald, zorgen wij dat het IT-materiaal een tweede leven krijgt waar mogelijk, of wordt gerecycled. Dit doen we in samenwerking met Maxicom. Uiteraard zorgt Maxicom ervoor dat alle data wordt gewiped. Daarnaast ontvangt u als school jaarlijks een duurzaamheidscertificaat van uw verzamelde IT-materiaal. 

4. Doneren

De opbrengsten van de inzameling doneren wij aan ons solidariteitsfonds. Dit solidariteitsfonds is bestemd om kansarme gezinnen financieel te ondersteunen in het digitaal onderwijs.

Wanneer komt The ReCycling box naar uw school?

Na een succesvolle pilot in schooljaar 2022-2023, gaan we vanaf schooljaar 2023-2024 The ReCycling Box landelijk uitrollen op onze scholen.

Dit doen we gefaseerd van september t/m december. We nemen van tevoren contact met u op om de details te bespreken. Alvast benieuwd wanneer uw school in aanmerking komt? Neem dan contact op met de supportafdeling.

Wat mag er niet in de box?

  • CRT schermen/losse schermen

  • Inktcartridges/toners

  • Chemisch afval

  • Inboedel/gereedschap

  • Losse accu's

Alles-in-1 abonnement

Een laptop + onderwijs = een onmisbare combinatie! Met onze complete service via het Easy4u abonnement maken wij digitaal onderwijs voor iedereen toegankelijk en betaalbaar.  

Leenlaptops bij reparatie, installatie van de software, razendsnelle service , een schade -en diefstaldekking & een stevige vochtwerende beschermhoes zijn inbegrepen. 

Kies voor gemak en zekerheid
Kies voor Easy4u