Samen werken we aan professioneel digitaal onderwijs

Onze maatschappelijke partners

In onze missie om digitaal onderwijs toegankelijk te maken voor iedereen, speelt The Rent Company een actieve rol in maatschappelijke impact. Samen met onze maatschappelijke partners zetten we ons onvermoeibaar in voor een betere, groenere wereld.

Stichting Leergeld en stadspassen

Digitaal onderwijs willen we voor iedereen toegankelijk en betaalbaar maken. Daarom werken we samen met Stichting Leergeld, gemeenten en andere derdengelden stichtingen. Als ouders de kosten voor een laptop niet kunnen dragen, kunnen ze voor een financiële bijdrage terecht bij Stichting Leergeld of hun gemeente. Door subsidies doelmatig in te zetten bieden we een directe verlichting waarbij ouders niet hoeven voor te schieten of eindeloos moeten zoeken naar de juiste hulp. 

Bekijk op www.leergeld.nl of er een Stichting Leergeld bij u in de buurt zit. Of vraag bij uw gemeente naar de mogelijkheden. 

Stichting Pest Mij Maar | Sporten tegen pesten

Stichting Pest Mij Maar zet zich in tegen pesten op school. De stichting gebruikt sport om verschillende doelgroepen op een positieve manier bekend te maken met de gevolgen van pesten. De workshops en programma’s hebben als doel om de groepsdynamiek te verbeteren en deelnemers in hun kracht te zetten.

Samen met oprichter en voormalig profbasketballer Henk Pieterse organiseren we tours langs scholen. Leerlingen krijgen een inspirerende basketbalclinic met als belangrijk thema: pesten. Op een speelse en sportieve manier snijdt Henk dit onderwerp vlijmscherp aan. Belangrijk, want in de digitale wereld komt er een nieuwe vorm van pesten om de hoek kijken: cyberpesten. Met veel humor, beweging en positiviteit worden de leerlingen zich onbewust bewust van de verschillende vormen en gevolgen van pesten.

Interesse in een workshop? Ga naar www.pestmijmaar.nl.

Maxicom

Samen met Maxicom maken wij ons hard voor circulaire IT. Maxicom richt zich op het verlengen van de levensduur van IT-materiaal door middel van refurbishing of recycling. Zo hebben we in samenwerking met Maxicom The ReCycling Box geïntroduceerd waarmee oud IT-materiaal op school kan worden verzameld. Maxicom zorgt dat al het verzamelde materiaal een tweede leven krijgt waar mogelijk, of wordt gerecycled. De opbrengsten worden gedoneerd in het solidariteitsfonds van The Rent Company.

IT-materiaal waar u vanaf wilt? Neem contact op met uw supportmedewerker om een ophaalmoment in te plannen. 

 

Onze samenwerkingspartners

De onmisbare rol van onze samenwerkingspartners draagt bij aan het gemak en de zekerheid die we creëren in het digitaal onderwijs.

GO21

Digitale vaardigheden worden niet alleen gevraagd in het onderwijs, maar ook op de toekomstige werkvloer en in het dagelijks leven. GO21 ontwikkelt hiervoor lesmodules. De modules van GO21 gaan onder andere over ICT-basisvaardigheden, mediawijsheid, informatievaardigheden en computational thinking.

Samen met GO21 hebben we EasyStart by GO21 ontwikkeld: een e-learning om leerlingen bewust te maken van de digitale wereld en ze voor te bereiden op de toekomst. EasyStart bestaat uit interactief lesmateriaal en video’s. In verschillende lessen leren leerlingen netjes e-mailen, werken in de cloud, teksten bewerken en omgaan met presentatie- en spreadsheetsoftware. Ook leren leerlingen over veilig internetten, nepnieuws, cyberpesten, phishing en de risico’s van populaire social media.

Meer weten? Ga naar www.go21.nl.

G DATA Cyberdefense

Het is van groot belang om de digitale omgeving goed te beschermen. We zijn daarom een samenwerking gestart met G DATA Cyberdefense. Dit bedrijf uit Duitsland ontwikkelde in 1987 's werelds eerste antivirussoftware. Sindsdien bieden zij toonaangevende expertise en innovaties op het gebied van digitale bescherming, ook voor onze gebruikers.

Ga naar www.gdata.nl voor meer informatie.

 

Onze kennispartners

Als marktexpert beschikken we over een netwerk van ervaren kennispartners die we graag met u in contact brengen.

Edutrainers

Wanneer een leerling de nodige digitale vaardigheden bezit, kunnen docenten natuurlijk niet achterblijven. Edutrainers ondersteunt scholen met didactisch digitaal lesgeven. Zij zien dat veel scholen de digitale transformatie omarmen, maar docenten zijn niet altijd op de hoogte van de technologische mogelijkheden. Daardoor wordt het potentieel van digitaal lesgeven niet optimaal benut. Met Edutrainers Academy biedt het lesgevend personeel bijscholing op het gebied van digitale vaardigheden die naadloos aansluiten bij de behoeftes in de klas.

Hoog tijd voor bijscholing? Lees meer op www.edutrainers.com.

 

Let op: Onze lijst met partners wordt regelmatig bijgewerkt en uitgebreid, en mogelijk zijn niet alle samenwerkingsverbanden momenteel vermeld op deze pagina.