Over ons


In 2004 is The Rent Company opgericht door Ronald van den Boogaard. Het doel was om digitaal onderwijs toegankelijk te maken voor iedere leerling en dat wordt tot op de dag van vandaag nog steeds nagestreefd.

Het begon in eerste instantie met laptopkarren verhuren aan het voortgezet onderwijs. Dit zijn karren voorzien van een wifi punt en stekker waar plaats is voor ongeveer 30 laptops. Op deze manier kon elk lokaal binnen een mum van tijd worden omgetoverd naar een mediatheek. Waar vroeger de leerlingen naar de devices moesten, kwamen de devices nu naar de leerlingen.

De laptopkarren werden door de onderwijsinstellingen gehuurd en niet gekocht. De reden hiervoor is dat zij het onderhoud, de verzekering en de software aan ons konden overlaten. Op deze manier probeerden wij de onderwijsinstellingen zo veel mogelijk te ontzorgen zodat zij zich konden concentreren op hun kerntaak: het bieden van onderwijs.

De bezettingsgraad van de laptopkarren was hoog en scholen konden niet ongegeneerd laptopkarren blijven bestellen. De vraag vanuit de onderwijsinstelling aan ons, om elke leerling van een eigen device te voorzien, was dan ook een logisch gevolg. In 2009 werden de eerste persoonlijke devices naar de onderwijsinstellingen verstuurd. Dit werd, net zoals bij de laptopkarren, aangeboden tegen een aantrekkelijk maandbedrag, inclusief software, verzekering en service.

Nu heeft ruim 1 op de 10 middelbare scholieren in Nederland, verspreid over meer dan 200 onderwijsinstellingen, een schoollaptop van ons.
Sinds 3 november 2017 hebben My Digital Schoolbook en The Rent Company hun krachten gebundeld, en hun kennis en platformen samengevoegd. Met locaties in Den Bosch, Mijdrecht, Schagen en Enschede is een toonaangevende organisatie ontstaan op het gebied van ‘Bring Your Own Device’ (BYOD); oplossingen voor middelbare scholen en beroepsopleidingen.


ICT in het onderwijs”Met behulp van ICT bied je leerlingen gelijke kansen op aantrekkelijker onderwijs en motiveer je ze tot betere leerprestaties.”

Bron: Stichting Kennisnet Meerjarenplan

“Ieder kind heeft recht op eigentijds, uitdagend onderwijs. Onderwijs dat aansluit bij de eigen talenten en dat een goede voorbereiding is op leven en werken in de 21e eeuw. Dergelijk onderwijs vraagt om les op maat. De inzet van ICT is daarbij cruciaal”

Bron: PO-raad

 


Bel E-mail