Verzoek om te delen: Urgentie op stageplekken voor studenten!
Graag aandacht voor het volgende: Tienduizenden studenten zijn op zoek naar een stageplek en de tekorten aan stageplekken lopen alleen maar op. Werkgevers hebben daar verschillende argumenten voor, maar zullen we die argumenten samen eens op een positieve manier weerleggen? Het delen van deze oproep binnen jouw eigen sociale netwerk levert ongetwijfeld veel extra stageplekken op.

 

Argument 1: “Er kan niemand worden ingewerkt”

Als er minder collega’s op kantoor zijn om een stagiair in te werken, zou er op een creatievere manier gekeken kunnen worden. Een stage hoeft namelijk niet fulltime op de werkvloer te zijn. Dat betekent dat stagiairs ook enkele dagen vanaf huis zouden moeten kunnen werken aan hun stageopdracht. Net zoals werkende collega’s zich hebben moeten aanpassen kun je dat als werkgever ook voor stagiairs doen is onze conclusie. Online inwerken is helemaal zo gek nog niet.

 

Argument 2: “De noodzakelijke anderhalve meter kan niet gewaarborgd worden”

Er zijn bedrijven die zelfs mobiele schaftketen geplaatst hebben om veilig, op afstand, met elkaar te kunnen lunchen. Daar waar de stageplek gaat om lichamelijke arbeid, zoals werken in een logistiek magazijn, kunnen stagiairs voorzien worden van een herkenbare kleurenband die overeenkomen met in kleuren afgezette zones. Zo wordt hun veiligheid gegarandeerd. We lazen deze creativiteit terug in dit recente artikel van RTLNieuws en het was voor ons een inspiratie om aandacht te vragen voor dit belangrijke onderwerp. Het vraagt vooral om anders willen denken en niet vasthouden aan de manier waarop je stageplekken altijd invulde.

 

Argument 3: “We hebben nu wel wat anders aan ons hoofd”

Werkgevers die dit argument hanteren onderschatten de belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid die zij hebben. In elke branche gaan de technologische ontwikkelingen zo hard dat de stageplekken helpen om meer inzicht te krijgen in datgene wat er in de praktijk plaatsvindt. “Als er geen stageplekken zijn om bijvoorbeeld de service van een Tesla digitaal uit te leren lezen, blijft er in het onderwijs nog steeds ‘gesleuteld’ worden en olie ververst”, zouden wij symbolisch willen redeneren. Nu niet investeren in stageplekken betekent dat er niet alleen een personeelstekort ontstaat, maar vooral dat er jonge mensen op de arbeidsmarkt komen die buiten de dan geldende werkelijkheid staan.

 

Onze oproep

Maak nu gebruik van studenten die jouw nieuwe medewerkers kunnen worden! Het interessante is dat je van hen als werkgever nog beter zult begrijpen waar onze digitale samenleving naartoe gaat en wat nieuwe werknemers bezighoudt. Ook wij hebben recent weer een groot aantal mbo-stageplekken ingevuld voor het pre-installeren van honderden laptops en Chromebooks die dagelijks naar studenten in Nederland en buiten onze landsgrenzen worden verzonden. Ken je iemand met MBO ICT niveau 3 of 4 die nog op zoek is naar een leerzame stageplek? Laat hem of haar dan contact opnemen met Erwin den Otter, e-mailadres: edenotter@rentcompany.nl

 

Meer stageplekken in Nederland?

Deel dit bericht! Hartelijk dank namens tienduizenden studenten die zin hebben om aan de slag te gaan.

 

The Rent Company |Stageplekken creëren doe je samen