Medewerker in the picture: Klantenservice medewerker Nina
Elke maand zetten we één van onze medewerkers in de schijnwerpers. Een kijkje achter de schermen hoe zij zich onvermoeibaar inzetten voor het digitaal onderwijs. Een laptop voor het onderwijs is namelijk zóveel meer dan alleen een laptop. Dit keer is het de beurt aan Nina, de altijd positieve en enthousiaste Klantenservice medewerker bij The Rent Company.

 

Na haar opleiding Toerisme te hebben afgerond, is Nina aan de slag gegaan op de Klantenservice van een reisbureau. Service verlenen en problemen van klanten oplossen sprak haar in deze rol het meeste aan. Door de Corona crisis is Nina gestopt bij het reisbureau en is ze een sales functie ingerold. Het service aspect miste ze in deze rol, waardoor ze op zoek ging naar een nieuwe uitdaging. Via LinkedIn is ze toen bij ons uitgekomen en dat is een goede match gebleken!

 

Iedere werkdag ziet er anders uit

Nina beschrijft haar rol als veelzijdig en dynamisch. Dagelijks staat ze klanten te woord via de telefoon, e-mail, livechat en WhatsApp. Daarnaast houdt ze zich ook bezig met diverse administratieve taken, behandelt ze lastige casussen en klachten en denkt ze mee in het optimaliseren van afdelings-processen en klantcontact. Een divers takenpakket dus, waardoor iedere dag een andere invulling krijgt!

 

Momenteel zijn we bij The Rent Company druk bezig met de voorbereidingen voor het hoogseizoen. Dit is de zomerperiode, omdat scholen dan hun bestellingen plaatsen voor het komende schooljaar. “De Klantenservice krijgt dan heel veel vragen binnen over hoe mensen kunnen bestellen en wanneer en hoe de uitleveringen van de laptops gaan verlopen.”, vertelt Nina. Momenteel werken er 6 vaste krachten op de Klantenservice. In de zomerperiode wordt dit vanwege de drukte opgehoogd naar in totaal 27 medewerkers. “We zijn nu druk bezig met alles organiseren zodat het allemaal soepel en vlot verloopt zodra het druk wordt”, deelt Nina. 

 

Nina’s tip voor iedere Klantenservice medewerker

“Een belangrijke les die ik heb geleerd is dat je goed moet luisteren naar de klant. Probeer de klant echt te begrijpen en je in te leven in de situatie. Wanneer je de klant goed begrijpt kun je ook een passende oplossing bieden.”, vertelt Nina. Haar tip is dan ook om geduld te hebben met klanten. “Mijn taak is het om de klant met een glimlach de telefoon op te laten hangen.”