Medewerker in the picture: HR Adviseur Niels van Dijk
Elke maand zetten we één van onze medewerkers in de schijnwerpers. Een kijkje achter de schermen hoe zij zich onvermoeibaar inzetten voor het digitaal onderwijs. Een laptop voor het onderwijs is namelijk zóveel meer dan alleen een laptop. Dit keer is het de beurt aan Niels van Dijk, de altijd positieve en enthousiaste HR Adviseur van The Rent Company.

 

In zijn rol als HR Adviseur fungeert Niels als een cruciale schakel tussen het management en de medewerkers. Zijn takenpakket omvat een breed scala aan verantwoordelijkheden, waaronder het adviseren van het management op het gebied van personeelsbeleid, het monitoren van verzuim en het voeren van sollicitatiegesprekken. "Mijn rol is divers en dat is ook precies wat ik zoek in mijn werk. Ik vind afwisseling leuk en sta graag in contact met mensen van diverse achtergronden," vertelt Niels. Door de open en informele werkcultuur past Niels dan ook perfect binnen The Rent Company. 

 

Niels hecht veel waarde aan open communicatie. "Het is belangrijk om een positieve en respectvolle werkcultuur te creëren," benadrukt hij. In zijn rol is hij nauw betrokken bij het oplossen van arbeidsconflicten. "Ik probeer zoveel mogelijk te weten te komen over de medewerkers, zodat we de beste oplossingen kunnen vinden voor de uitdagingen waar we voor staan," deelt Niels. Of ze nu behoefte hebben aan concreet advies of simpelweg even wat stoom willen afblazen, Niels vindt het belangrijk om voor zijn collega’s klaar te staan.

 

Modern en efficiënt tevredenheid monitoren

Om de tevredenheid van medewerkers te monitoren, heeft het HR-team van The Rent Company in januari een modern MTO (medewerkerstevredenheidsonderzoek) geïntroduceerd. Ze gebruiken hiervoor het platform Everybody Frank. "Door middel van een app krijgen medewerkers korte vragen die snel beantwoord kunnen worden, iets wat helemaal past bij deze tijd," legt Niels uit. Met dit onderzoek hoopt Niels waardevolle input rechtstreeks vanuit medewerkers te verzamelen die kunnen leiden tot nieuwe inzichten voor het organisatiebeleid. "Het is belangrijk om te luisteren naar medewerkers en te kijken waar bepaalde zaken verbeterd kunnen worden. Soms heb je zelf een blinde vlek en leveren anderen belangrijke bijdragen zodat het beleid kan worden aangepast."

 

Het menselijke aspect staat centraal

Niels is ervan overtuigd dat een positieve instelling en een oplossingsgericht denkvermogen de succesfactoren zijn van een HR Adviseur. Met een diepgewortelde interesse in mensen, hun verhalen en sociale interactie, voelt Niels zich in ieder geval helemaal thuis in zijn rol. Aan het eind van de dag staat voor hem de mens altijd centraal. "Wat je ook wil doen binnen een organisatie, je hebt altijd de medewerkers nodig om er een succes van te maken," benadrukt hij.