Ouder aan het woord: de digitale leerervaring van Biënne
Bij dertienjarige brugklasser Biënne speelt haar schoolwerk een centrale rol in haar dagelijks leven, ondersteund door haar trouwe metgezel – een laptop van The Rent Company. Haar moeder, Joyce, deelt graag hoe deze technologie het leertraject van Biënne beïnvloed.

 

“De laptop wordt dagelijks gebruikt, de inzet van digitale ondersteuning tijdens de lessen wisselt per vak,” zegt Joyce wanneer ze vertelt over het digitaal onderwijs op het Rythovius College in Eersel, de school van Biënne. Voor Joyce is dit een belangrijk aspect binnen het onderwijs: “Ik vind het belangrijk dat ze vertrouwd raakt met het gebruik en de mogelijkheden van een laptop, de softwareprogramma’s en het internet.”

 

Een veelzijdige laptop

Biënne navigeert behendig door haar schooltaken met behulp van haar laptop. Het is een handig hulpmiddel voor het bekijken van lesmateriaal, het bijhouden van huiswerk of het inzien van lesroosters. “De laptop is zowel als laptop als tablet te gebruiken. Het formaat is goed voor het gebruik en past ook prima in de schooltas,” vertelt Joyce. Nadat het schoolwerk is afgerond, is de laptop ook multi-inzetbaar voor ontspanning en plezier: “Hier wordt de laptop ook gebruikt als ‘spelcomputer’ (o.a. Roblox), als TV (Netflix en YouTube) en als karaokescherm (Spotify).”

 

Gemak en betrouwbaarheid

Het gemak en de betrouwbaarheid van de laptop van The Rent Company hebben bijgedragen aan een soepele leerervaring voor Biënne. "We hebben tot nu toe nog geen problemen ervaren met het gebruik van de laptop," zegt Joyce. "Het is een geruststellende gedachte dat, als het nodig is, er snel hulp beschikbaar is.”

 

Klaar voor de toekomst

Joyce kijkt optimistisch én praktisch naar de toekomst van digitaal onderwijs. “Digitalisering heeft een enorme vlucht genomen, zeker ook na de Coronaperiode. De mogelijkheden zullen zich steeds sneller door ontwikkelen,” zegt Joyce. “Het is dan ook belangrijk dat scholieren hier vertrouwd mee raken en al in een vroeg stadium worden meegenomen in de ontwikkelingen.”