Medewerker in the picture: Product Manager Joris de Boer
Elke maand zetten we één van onze medewerkers in de schijnwerpers. Een kijkje achter de schermen hoe zij zich onvermoeibaar inzetten voor het digitaal onderwijs. Een laptop voor het onderwijs is namelijk zóveel meer dan alleen een laptop. Dit keer is het de beurt aan Joris de Boer, gedreven Product Manager wiens passie voor technologie en klantgerichtheid de kern vormen van zijn werk bij The Rent Company.

 

“Van jongs af aan was ik altijd al met technologie bezig,” vertelt Joris. Zijn fascinatie voor technologie begon toen hij als kind defecte apparaten uit elkaar mocht halen. Een ervaring die zijn technisch inzicht vormde en uiteindelijk leidde tot zijn rol bij The Rent Company. Joris begon zijn loopbaan bij The Rent Company op de reparatieafdeling en groeide op een indrukwekkend tempo door naar de rol van Product Manager.

 

In zijn rol als Product Manager fungeert Joris als de schakel tussen technologie en marktbehoeften. Zijn rol omvat het selecteren van onze producten, marktonderzoek, het opleiden en ondersteunen van ons salesteam, en het onderhouden van partnerrelaties. “Dit brede takenpakket is de sweet spot tussen klantvraag en productaanbod,” legt Joris uit. Hij benadrukt: “De belangrijkste bijdrage die ik als Product Manager lever aan het bedrijf is het vertalen van eindeloos technische lingo naar iets wat door iedereen te begrijpen en uit te leggen is.”

 

Joris vertelt over zijn toewijding aan kwaliteit: “Elk product wat bij ons de deur uitgaat, ondergaat een zorgvuldig proces van tests en onderzoeken. Dat maakt ons concept uniek in de markt en draagt bij aan de constant groeiende productkennis die we naar buiten brengen.” Het is zijn missie om dit proces steeds verder uit te breiden en te optimaliseren zodat de “TRC approved” stempel van onschatbare waarde is. Met die stempel weten scholen dat het product perfect aansluit op de IT-omgeving van school en op de digitale leermiddelen, zodat ouders en schoolpersoneel hier geen omkijken naar hebben. 

 

Tips voor toekomstige Product Managers

Een belangrijke les voor iedereen in de wereld van mens en techniek, is volgens Joris het belang van de eindgebruiker: “Focus je op de eindgebruiker, niet op het product. Door in te zoomen op de klantbehoefte komen we vaak tot een oplossing die voldoet aan de eisen, zonder onnodige kosten met zich mee te brengen.” De beste specificaties of de nieuwste functies zijn ondergeschikt aan het daadwerkelijke gebruik van het product. Joris benadrukt: "De technische invulling is de laatste stap. De kracht van empathie in technische rollen stelt ons in staat om echte oplossingen te bieden die verder gaan dan alleen de verkoopcijfers.”