Medewerker in the picture: Conversational Designer Sam Baginda
Elke maand zetten we één van onze medewerkers in de schijnwerpers. Een kijkje achter de schermen hoe zij zich onvermoeibaar inzetten voor het digitaal onderwijs. Een laptop voor het onderwijs is namelijk zóveel meer dan alleen een laptop. Lees deze maand alles over onze Conversational Designer: Sam Baginda.

 

Sam, 24 jaar jong, is in zijn werk een echte helper; ooit begonnen bij de klantenservice en nu Conversational Designer van Chip. “Mijn belangrijkste verantwoordelijkheid binnen The Rent Company is de inrichting, ontwikkeling en het onderhoud van Chatbot Chip. Samen met ons Chatbot-team zorg ik ervoor dat klanten zo goed mogelijk worden geholpen door Chip.” En met succes: in 2023 heeft Chip meer dan 75.000 ouders geholpen met hun meestvoorkomende vragen.

 

Dankzij Chip kunnen we 24/7 hoogwaardige ondersteuning bieden. “Als Conversational Designer help ik niet alleen onze klanten, maar ook mijn collega’s van de klantenservice door een deel van de werklast weg te halen. Een win-win situatie voor iedereen.”

 

Generatieve AI

Dat AI de toekomst is, staat buiten kijf. Ook Sam en zijn team blijven voortdurend innoveren en ontwikkelen. Telkens ontdekken ze nieuwe mogelijkheden om klanten met vragen nog sneller en beter te helpen.    

 

“We zijn een pilot gestart met Generatieve AI voor onze klantenservice. Met deze persoonlijke assistent kunnen onze medewerkers klanten razendsnel van de juiste informatie voorzien. Op basis van binnenkomende berichten geeft de AI-tool onze medewerkers suggesties voor antwoorden, helpt bij het formuleren ervan en kan zelfs teksten vertalen.”

 

Terwijl Sam zich afvraagt welke andere bijzondere innovaties nog zullen komen, is één ding voor hem duidelijk: ‘Ik wil met de klantenservice van The Rent Company in de lesboeken terechtkomen, net zoals een Bol.com of Coolblue als voorbeeld in een collegezaal worden genoemd tijdens een communicatie of marketing les. Op wat voor manier, ik weet het nog niet, maar ik blijf mijn uiterste best doen om collega’s en klanten te helpen.”