Microsoft Webinars - benut je tools voor de volle 100%!
Van Intune en Azure tot Teams en Security, in de periode van 23 mei t/m 8 juni 2022 zijn er weer volop Microsoft Webinars te volgen bij The Rent Company. Hierin ontdekken deelnemers hoe Microsoft programma’s het digitaal onderwijs op hun school nóg beter maken.

 

Waar gaan de Microsoft webinars over?


In totaal zijn er 11 webinars waarin diverse onderwerpen behandeld worden. De webinars worden gegeven in twee richtingen: technisch en pedagogisch. Want het is natuurlijk super interessant wat je technisch allemaal kan met de tools, maar je bent natuurlijk vooral benieuwd hoe je dit binnen in een schoolomgeving toepast. De webinars zijn opgebouwd in een logische volgorde, om zo het leerproces optimaal te laten verlopen. Er zijn eerst algemene sessies over OneDrive en Microsoft365. Wat is OneDrive, hoe gebruik je het als leerkracht, hoe werkt Office Online en hoe kun je samenwerken in hetzelfde document? Daarna wordt er dieper gedoken in identiteitsbeheer, logins, wachtwoordbeheer en het aanmaken van gebruikers met Azure AD. Vervolgens leren deelnemers meer over computerbeheer en softwarebeheer met o.a. Intune en Teams. Ook beveiliging en GDPR compliance komt aan bod, want security is natuurlijk extreem belangrijk, zeker op een school. Als laatst wordt er ook aandacht geschonken aan automatisering van processen met programma’s als Power Automate, Power BI en Power Apps.

Er zit telkens een week tijd tussen de verschillende onderwerpen, zodat mensen de geleerde tools en technieken in de praktijk kunnen uittesten. En wat ook echt meerwaarde biedt: er kunnen vragen gesteld worden in de webinars. Deelnemers mogen na de webinars ook altijd mailen voor support. En uit de problemen en vragen die gesteld worden wordt weer inhoud gehaald voor nieuwe webinars. Zo blijven de sessies relevant en boeiend.

 

Voor wie zijn de Microsoft webinars bedoeld?


De webinars zijn voor IT en ICT medewerkers op scholen die direct met de tools te maken krijgen, maar ook mensen van de administratie, coördinatoren, graadverantwoordelijken, leraren en directeuren zijn van harte welkom. De webinars gaan namelijk ook over documentstructuren, laptopbeheer en de school digitaliseren. Dit zijn onderwerpen waarbij het handig is dat iedereen om de tafel zit en elk relevant facet van de school wordt meegenomen.
Wat je vaak ziet is dat er allerlei Microsoft programma’s gekocht worden, zonder dat men weet hoe ermee gewerkt kan worden. Zonde! De insteek voor de webinars is dan ook: de tools die toch al gekocht zijn benutten voor de volle 100%. Alles eruit halen wat erin zit. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe de tools gebruikt kunnen worden, hoe ze helpen om efficiënter te werken en hoe ze de digitale visie van de school helpen. Het is ook vaak een mindswitch die er gemaakt moet worden. Als IT/ICT coördinator ga je van alles zelf regelen tot beheer loslaten, werken in de cloud en mensen meer zelf laten doen. Als leraar ga je van informatiebron naar een rol als coach. De webinars helpen je hier de voordelen en handige werkwijze van inzien.


Wie geeft de Microsoft webinars?


De webinars worden je aangeboden door The Rent Company in samenwerking met Edu-Tech en Microsoft. Edu-Tech is een Belgisch bedrijf dat organisaties, bedrijven en scholen ondersteunt en opleidt binnen het onderwijs op het vlak van IT-integratie en cloudbeheer. Het bedrijf is in 2013 opgestart door Kurt Roosbeek, uit frustratie over het ICT aanbod binnen het onderwijs. Dat kon beter en specifieker vond hij. Kurt geeft de Microsoft webinars met veel enthousiasme en toewijding en toont altijd echte situaties. Wat hierbij handig is, is dat Kurt ook nog steeds werkzaam is op een school als leraar Informatica. Hierdoor kan hij echte situaties laten zien binnen een schoolomgeving en ook benoemen wat er wel en niet kan met de tools. De webinars zijn daardoor realistisch en efficiënt.  

 

Heb je deze reeks webinars gemist? Niet getreurd, The Rent Company en Edu-Tech slaan vaker de handen ineen voor informatieve webinars. Volg ons op social media en blijf op de hoogte!


 Powered by

microsoft(4).jpg