Waar letten ouders op bij hun keuze voor laptops in de klas?




Digitaal onderwijs valt niet meer weg te denken en de laptop speelt daar een cruciale rol bij. Maar waar letten ouders op als zij een laptopkeuze gaan maken voor hun kind of kinderen? Dat leek ons een interessante vraag om eens aan twee ouders te stellen. Het leverde verrassende gesprekken op, vooral rondom het gebruik. We delen het graag met andere ouders. Soms blijkt dat de waarde van een laptop even vergeten wordt. We zijn allemaal jong geweest…

 

Maurice: “Totaalservice, dat vind ik belangrijk”

 

“Laatst moest ik de laptop van mijn stiefdochter van de trampoline halen! Dit donkere apparaat lag op een zwarte ondergrond midden in de brandende zon…Dat is wat mij betreft niet zo’n goede combinatie, maar jonge mensen weten dat soort risico’s vaak nog niet in te schatten en hebben andere dingen aan hun hoofd”. Maurice legt uit dat hij gekozen heeft om de laptops te kopen, maar allebei wel inclusief een service abonnement. Dat bleek een juiste beslissing te zijn, want toen er een keer gebruik gemaakt moest worden van de service lag er meteen een vervangende laptop klaar bij de servicedesk op school.

 

“In een willekeurige winkel waar je laptops kunt kopen krijg je deze totaalservice niet. Dan zul je soms weken moeten wachten voordat de laptop terug is van reparatie.” Zijn kinderen zitten op het d’Oultremontcollege in Drunen en het Dr. Mollercollege in Waalwijk. Deze scholen bieden allebei het Easy4u zekerheidspakket aan, zowel op basis van koop als huur.

 

Daniëlla: “We weten nu zeker dat het de juiste laptops zijn die passen bij de opleiding"

 

“Eerlijk gezegd zijn wij zelf als ouders niet opgegroeid met digitale apparaten en daardoor zijn we ook niet op de hoogte van de vereisten van een laptop en de gebruikte software zoals Microsoft Office 365. Ik noem mijzelf soms digibeet en kan de huidige generatie nauwelijks bijhouden. Daarom is het fijn dat de keuze al door school voor ons gemaakt is en we laptops op huurbasis konden uitkiezen die geschikt zijn voor de opleidingen van mijn kinderen.” Daniëlla heeft twee dochters. De ene zit op het Bonhoeffer College en de andere op het Zone college. Ook deze twee onderwijsinstellingen, allebei uit Enschede, bieden het Easy4u zekerheidspakket aan.

 

“We willen enerzijds de zekerheid hebben dat alles op de laptop zit wat onze dochters nodig hebben, anderzijds moeten de laptops ook tegen een stootje kunnen want elke dag gaan ze mee op de fiets en worden ze intensief gebruikt. Daarom is het ook zo belangrijk dat er bij een probleem gebruikgemaakt kan worden van de servicedesk op school. En omdat de laptops goed verzekerd zijn lopen we ook geen financieel risico”, vertelt zij.

 

Leerlingen gebruiken de laptop overal

 

Deze twee ouders hebben heel bewust gekozen voor een educatielaptop in plaats van een gewone laptop. Vooral omdat de ‘laptop voor in de klas’ feitelijk overal gebruikt wordt en dus overal naartoe gesleept wordt. Dat betekent dat elke dag uit het leven van een leerling vol met verrassingen en onverwachte gebeurtenissen zit. Na het zien van deze korte video, met de aansprekende naam “Een dag uit het leven van een leerling met een laptop”, begrijp je precies wat Maurice en Daniëlla bedoelen...

 

 video

 

Herkenbaar?

 

In samenwerking met:

 intel-11thgen(2).png delltech-logo-stk-blue-gry-rgb(3).png