Samenwerking GO21: Een Easystart voor zowel leerlingen als docenten!
 Hoe zorg je ervoor dat leerlingen en studenten de laptops nog beter gaan gebruiken nadat ze besteld, voorgeïnstalleerd en uitgeleverd zijn? Deze uitdaging wordt opgelost door onze samenwerking met GO21 waarmee we twee extra starthulpmodules hebben ontwikkeld. En… ook docenten en ICT medewerkers in het onderwijs springen een gat in de lucht, omdat zij veel minder vragen krijgen.

 

Module 1: Starthulp Klas, razendsnel uit de startblokken

 

Een goed begin is het halve werk! Het uitdelen en opstarten van de laptops wordt meestal maar een keer per jaar gedaan. Op sommige scholen gaat dat voor de wind terwijl andere scholen om extra hulp zitten te springen. Daar willen we wat mee, dachten we bij The Rent Company. Samen met GO21 hebben we daarom Starthulp Klas ontwikkeld. Starthulp Klas bestaat onder andere uit het volgende:

 

- Een instructie door een ervaren specialist per klas.
- Het klassikaal checken of alle functionaliteiten van de laptops werken.
- Het inloggen, veilig verbinden met wifi, het activeren van Microsoft Windows, Microsoft Office 365 of Google G-Suite.
- Toegang tot schoolapplicaties, zoals Magister.
- Toegang tot de online Easystart by GO21 module.
- Vooraf een online uitleg aan de ICT coördinator.

 

Deze module is een extra service om onderwijsinstellingen te ontlasten nadat de laptops zijn uitgeleverd. Het zorgt voor een eenvoudige start van het nieuwe schooljaar.

 

Module 2: Easystart Online, extra laptop vaardigheden voor leerlingen

 

We denken allemaal dat onze kinderen perfect weten hoe ze met digitale middelen moeten omgaan, maar is dat wel zo? Met online games en TikTok gaat dat perfect en swipen begrijpen ze allemaal. Maar, wat als het gaat om mediawijsheid? Dan blijkt dat kinderen lang niet altijd het verschil tussen echt nieuws en fake news kunnen ontdekken en niet alert genoeg zijn op linkjes waar je beter niet op kunt klikken. De digitale vrijheid hebben om met iedereen in contact te komen kent ook risico’s. Daarom hebben we, in samenwerking met GO21, Easystart ontwikkeld. Een eenvoudige start voor het omgaan met je laptop en alles wat daarbij hoort. Om het extra aantrekkelijk te maken bestaat het lesmateriaal uit korte filmpjes gegeven door de profs van GO21. Ze zijn makkelijk terug te kijken, en helemaal afgestemd op de leerlingen van nu!

 

Deze kennismodule bestaat onder andere uit het volgende:

 

- De gebruiksregels, onderdelen en bediening van de laptop.
- Het veilig updaten van de laptop en de bijbehorende besturingsprogramma’s, zoals Microsoft Windows 10
- Alles over het veilig ontvangen en versturen van e-mailberichten en het voorkomen van phishing.
- Het omgaan met online lesmiddelen, zoals Microsoft Teams of Google Meet.
- Mappen aanmaken in Microsoft OneDrive of Google Drive.
- De privacy gevaren van de TikTok app.
- En nog heel veel meer…

 

Easystart Online sluit zo goed aan bij de dagelijkse praktijk dat het ook aangeboden wordt aan leerlingen van onderwijsinstellingen die geen gebruik maken van onze Easy4u abonnementen. Daarnaast is het voor onderwijsinstellingen waardevol om gebruik te maken van lesprogramma’s op locatie. Zo kunnen docenten bijvoorbeeld vooraf getraind worden op digitale vaardigheden.

 

Waarom is een Easystart noodzakelijk?

 

GO21 is in 2018 mede opgericht door Thomas Smit. Zij bieden een doorlopende leerlijn ontwikkeld voor leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs. Op de vraag waarom er extra starthulp nodig is, antwoordt hij het volgende: ” Leerlingen hebben razendsnelle vaardigheden om met één klik op de knop te reageren op bijvoorbeeld een Snapchat of Instagram bericht, maar het opstellen van een professionele e-mail aan een docent is toch heel iets anders.” Daarnaast benadrukt hij dat er in de digitale wereld extra aandacht nodig is voor de gevaren van sociale media, het kunnen beoordelen van echt nieuws en nepberichten, cybercriminaliteit, privacybescherming en het voorkomen van pestgedrag.

 

Het starthulp aanbod is nu compleet!

 

Er komt veel kijken bij het faciliteren van digitaal onderwijs. We maken voor onderwijsinstellingen een bestel webshop op maat, bieden serviceloketten op scholen, zorgen voor de uitlevering van laptops en helpen met de communicatie naar ouders. Met deze twee modules maken ook leerlingen en studenten nu een Easystart! En ze zijn daardoor in één keer klaar voor een mooie toekomst!

 

We kunnen Easystart eenvoudig aan je demonstreren!

Vraag hier je demo aan, voor een Easystart!

 

In samenwerking met:

intel-11thgen(1).pngdelltech-logo-stk-blue-gry-rgb(2).png