Onze 6 ‘ijsberg elementen’ van BYOD in het onderwijs




Het onderwijs is afgelopen jaar nog afhankelijker geworden van hardware, zoals educatielaptops en Chromebooks. In onze vorige blog schreven wij dat hardware net zo onverwoestbaar is als de Titanic en dat er meer nodig is om lessen geen schipbreuk te laten lijden en de continuïteit van het leren te waarborgen. Dit zijn daarom onze zes ‘ijsberg elementen’ die we graag eens aan de oppervlakte brengen.

 

1. Communicatiegemak

 

Zorgen voor de juiste laptops in de klas moet vooral eenvoudig zijn en weinig tijd kosten. Het onderwijs kent een hoge werkdruk en daarom investeren we graag onze tijd aan het communiceren van een BYOD project. Hoe we onderwijs helpen met communiceren? Allereerst door een school specifieke webshop te ontwikkelen en ten tweede door digitaal communicatiemateriaal zoals video’s, speciale webpagina’s en bestelflyers, beschikbaar te stellen. Dat is handig, omdat en veel gevallen de ‘open dagen’ zijn komen te vervallen. Mochten er toch nog vragen zijn, dan biedt de speciale klantportal ‘Easy4u’ een uitkomst. Alles rondom abonnementen, reparaties en verzekeringskwesties en natuurlijk onze klantenservice staan daar klaar om hulp en uitleg te geven.

 

2. Logistieke ontzorging

 

Leraren, docenten of andere onderwijsmedewerkers hoeven niet als ICT’er op te treden of zich zorgen te maken over technische zaken. Het complete proces rondom installatie en uitlevering van educatielaptops en Chromebooks wordt door ons uitgevoerd. We installeren de juiste basissoftware, activeren de gewenste domeinen en voeren de hardware ook met een unieke gepersonaliseerde service sticker in, in ons Easy4u service ticketing systeem. Zo bieden we altijd service op maat. De laptops maken we compleet en worden op naam aan het begin van het schooljaar uitgeleverd aan elke leerling.

 

3. Toegang tot digitaal onderwijs voor iedereen

 

Als onderwijsinstelling wil je iedereen dezelfde kans kunnen geven. Iedere leerling of student heeft immers recht op digitaal onderwijs. Er wordt op basis van huur aangeboden, maar er vindt geen BKR toetsing plaats conform de consumenten financieringswet. Daarnaast sluiten we met elke onderwijsinstelling een verwerkersovereenkomst af om te voldoen aan de AVG wetgeving. Onze databases zijn bijvoorbeeld encrypted, waardoor we geen toegang hebben tot persoonlijke gegevens van studenten of leerlingen. Ouders zullen er blij mee zijn.

 

4. Serviceverlening om continuïteit te garanderen

 

Zonder laptops staan de lessen stil. Daarom bieden we bij reparatie een leenlaptop aan. Er worden geen voorrijkosten of andere reparatiekosten doorberekend en hebben een eigen gecertificeerde reparatiedienst zonder afhankelijkheden van derde partijen. Sterker nog, we zorgen ervoor dat ICT stagiaires op het servicepunt op school kunnen worden ingezet voor de afhandeling van problemen met de hardware en het aanmaken van de servicetickets.

 

5. Gewaarborgde zekerheden

 

Ken je die leerling die wat onbehouwen met z’n spullen omgaat? Onverwoestbaarheid bestaat niet en ongelukjes zitten in een klein hoekje. Maar voor de allereerste bescherming worden de laptops geleverd in solide beschermhoezen en is de hardware verstevigd en afgestemd op het gebruik als student. Bij schade of diefstal wordt de afhandeling van de verzekeringskwesties door ons afgehandeld. We zijn gevolmachtigd schadebemiddelaar, dus als onderwijsinstelling hoef je hier geen tijd aan te verspillen.

 

6. Volledige administratieve dienstverlening

 

We zijn het aanspreekpunt voor de contractadministratie, incasso afhandelingen, verzekeringskwesties en de debiteurenbewaking. Desgewenst worden er ook gezamenlijk laptopprotocollen opgesteld of bijvoorbeeld koppelingen gemaakt met Stichting Leergeld of met verschillende stadspassen van gemeenten. Zodat iedere leerling of student zijn of eigen laptop kan meenemen.

 

Bring You Own Device - Onverwoestbaarheid bestaat niet, gemak en zekerheid bestaan wel!

 

In samenwerking met: 

 2000px-microsoft-logo-2012-svg(1).png

Hi!
Hoe kan ik je helpen? ×