Start het nieuwe schooljaar goed met een laptop van The Rent Company

 • Laptops kunnen tegen een stootje
 • Goed verzekerd
 • Service op jouw nieuwe school

Bestellen kan in de webshop van je school. Vul de code in die je van school hebt gekregen.

Ik heb een code

Voordelen van Easy4u

 • Leenlaptop bij reparatie
 • Huren of kopen
 • School Software is al geïnstalleerd
 • 250.000 leerlingen met Easy4u
 • Altijd met service en verzekering

Spannend! Binnenkort naar de brugklas, dan wil je dat alles goed geregeld is. Met een schoollaptop van The Rent Company zit je in elk geval goed! Met ons Easy4u zekerheidspakket regel je een stevige en goed verzekerde schoollaptop, voor een vast bedrag per maand.

Wij hebben de laptops met je school uitgekozen, zo weet je zeker dat je de juiste laptop hebt. Gaat de laptop een keer stuk? Geen probleem! Er ligt een leenlaptop op school klaar. Wij zorgen dat de laptop in no time gerepareerd terug is bij jou.

Dat is Easy4u!

Gebruiksvriendelijke software voor school!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt Easy4u?

Easy4u is een zekerheidspakket voor je schoollaptop. Je koopt of huurt een laptop bij ons inclusief Easy4u. Tijdens de looptijd heb je verlengde fabrieksgarantie en ben je verzekerd voor schade en diefstal. Ook is een stevige, vochtwerende beschermhoes inbegrepen. Zit je op 1 van onze partnerscholen, dan ligt er bij reparaties een gratis leenlaptop voor je klaar op school.

Hoe kan ik bestellen?

Bestellen kan op twee manieren:

 1. Heb je een bestelcode of bestelflyer van school gekregen? Vul die dan in bovenaan, of op de bestelpagina.
 2. Heb je nog geen bestelcode? Vraag op school of laat je e-mailadres achter bovenaan deze pagina. Wij informeren je zodra de webshop van jouw school open is. Heeft jouw school geen afspraken met ons over laptops? Dan krijg je van ons een aparte webshoplink en dan sturen we de laptop naar jou thuis.

Let op! Je kunt alleen een laptop bestellen voor je eigen school! Alle programma’s, instellingen, de uitlevering en de service voor de leenlaptop zijn namelijk aan je school gekoppeld.

Zit je niet op een school die is aangesloten bij The Rent Company? Via Laptop Campus kun je ook als particulier een laptop bestellen. Zo kun je toch gebruik maken van de voordelen van Easy4u!

Wat kost het?

Je ziet de prijzen per laptop in de webshop. Wij bieden je zekerheid: extra lange garantie en een (schade)verzekering speciaal voor het onderwijs zijn voor de hele looptijd inbegrepen.

Wat voor laptops zijn er met Easy4u?

Dat zie je in de webshop van jouw school. We kiezen elk jaar speciale onderwijslaptops van merken als Dell, Lenovo en Acer. Wat hebben ze:

 • Passen in je schooltas en op je tafel in de klas (compact en draagbaar)
 • Extra stevig: stootranden, sterke scharnieren, gehard scherm
 • Batterij gaat minimaal een hele schooldag mee
 • Meeste modellen hebben een touchscreen (dubbelklapper)
 • Goede wifi
 • Windows, Chromebooks en Apple
 • Uitgekozen met scholen zodat we zeker weten dat alles bij elk vak werkt

Wat is het verschil met een gewone laptop?

Veel ‘normale’ laptops in de winkel of online zijn niet zo geschikt voor school. Ze zijn bijvoorbeeld snel maar niet energiezuinig, dus je haalt het einde van de schooldag niet. Of ze zijn juist zwaar, oud of traag. Ook kunnen gewone laptops niet goed tegen een stootje. Door weer en wind op de fiets, elk lesuur open en dicht, de kluisjes in… daar zijn normale (werk)laptops niet voor gemaakt.

Het resultaat: laptops met veel en dure reparaties, dure schadeverzekeringen en een korte levensduur.

Hoe krijg ik de laptop en wanneer?

Ga je naar de brugklas? Onze partnerscholen starten meestal in de 1e of 2e week van het schooljaar. We leveren de laptops op school klassikaal uit. De leerlingen krijgen erna samen instructies over instellen en gebruik.

Zit je in een hogere klas of op een school die (nog) niet met ons samenwerkt? Dan sturen we je laptop na betaling binnen enkele dagen thuis. Dit kan per school en model verschillen.

Let op! Bestel uiterlijk 31 juli, dan is je laptop op tijd klaar!

Zijn er regelingen voor lage inkomens?

Wij werken samen met scholen zodat de hele klas mee kan doen. Bij huur is er geen BKR-toetsing. Ook hebben we afspraken gemaakt met instanties als Stichting Leergeld en stadspassen zoals de U-pas in regio Utrecht. Gezinnen die in aanmerking komen kunnen via die organisaties een voucher krijgen of kunnen het tegoed op hun stadspas meteen in onze webshop gebruiken. Meestal kan de zorgcoördinator of de mentor op school je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Wie is The Rent Company?

Wij zijn 15 jaar geleden gestart in Den Bosch, als laptopspecialist voor het onderwijs. Dat doen we met het Easy4u zekerheidspakket voor Windows laptops, Chromebooks en Apple. Nu zijn er meer dan 250.000 scholieren met een laptop in onze ‘blauwe hoes’. We werken intensief samen met meer dan 650 scholen.

Ook zijn we actief in België en Verenigd Koninkrijk.

De gedachte is hetzelfde: iedereen toegang tot digitaal onderwijs!

Wat zeggen klanten over The Rent Company

"Prima service, directe en toegankelijke communicatiekanalen en dagelijkse ondersteuning voor leerlingen en medewerkers via de servicebalies op onze 2 locaties. Dit zorgt voor eenheid, rust en continuïteit bij het gebruik van de laptops tijdens de vele digitale lessen op onze school! " 

“The Rent Company ontzorgt en levert maatwerk. De uitrol van laptops op het Kennemer Lyceum liep vlekkeloos” - Peter de Zoete -

 Kennemer Lyceum

 

"Ik heb sinds dit jaar een laptop van The Rent Company, ik vind het  heel leuk! Op school hebben we leuke lessen ermee en ik kan thuis ook verder werken en filmpjes erop kijken. 

- Cato Kamphuis - 

'Na het aanmelden van onze zoon hebben contact gelegd met The Rent Company omdat wij nog wat vragen hadden dit ging makkelijk en wij ontvingen snel en duidelijk een antwoord. Ik kan zeggen dat de service echt goed is!'

- Alwin Hormes

'Mijn geluid ging kapot terwijl dat de school dicht was in april. Ik heb toen contact gelegd met de Servicedesk. Ik kon meteen een leenlaptop ophalen en na een week kreeg ik bericht dat de laptop gemaakt was. 

- Brent Hormes - 

"Effective and rapid communication at the front end and efficient organisation of contracts and procedures at the back end. We used to arrange everything ourselves, which required almost 2 FTE." - Sjors van der Heiden -

Eligant Lyceum

The Rent Company heeft een goede service, maar ook erg stevige laptops. Ook vind ik het kleine formaat handig, hij neemt weinig ruimte in en is gemakkelijk mee te nemen in de rugtas.

 - Ruurd-Jan Schurink -

Als ouders zijn wij zeer tevreden over de levering en service van The Rent Company. Alles werd netjes op school uitgeleverd en via de mail hebben we alle nodige informatie ontvangen. Jayden is erg blij met zijn laptop! 

-Peter de Jongh- 

Servicegericht, snel en gemakkelijk, dat zijn de woorden die mijn ervaring met The Rent Company omschrijven. De laptop voor mijn zoon was in een paar klikken besteld. Informatie is makkelijk te vinden en eventuele vragen worden snel beantwoord. Heel prettig!

-Moeder Silvia-