ipon-logo-1.pngSchrijf je in!
28 & 29 februari
Jaarbeurs Utrecht

jurrien-meijer.jpg

Jurrien Meijer

"Ze zijn heel betrokken en positief en hebben de zaakjes goed op orde"
Een bedrijf met een hart

“Ik vind het belangrijk dat we respect hebben voor elkaar en dat we niemand uitsluiten.” Dat het Leidsche Rijn College deze waarden deelt, is één van de belangrijkste redenen waarom Jurrien Meijer hier conrector is geworden. “We hebben een religie-project in de brugklas waarbij we langs allerlei verschillende geloven gaan, we doen mee aan de Canal Pride en we hebben een klimaatclub die heeft meegedacht over duurzaamheid toen de school ging verbouwen.”

“Toen we drie jaar geleden met The Rent Company gingen samenwerken, merkten we dat dit bedrijf onze waarden deelt. Het wil natuurlijk laptops verkopen maar heeft ook een ideologische inslag. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen kunnen meedoen op school, heeft het een solidariteitsprogramma opgericht. Als school kun je een aanvraag doen voor ouders die financieel niet daadkrachtig zijn en geen laptop kunnen betalen. Wij hebben er het afgelopen jaar tien aangevraagd en gekregen. Ook op een ander vlak nemen ze hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. De hoezen van de laptops zijn van gerecycled plastic.”

"We zijn drie jaar geleden bij de Rent Company terecht gekomen. We werkten in een aantal klassen met iPads en kwamen tot de conclusie dat dit voor ons niet het beste device was. Het bedrijf heeft een groot assortiment en kan precies aansluiten bij wat de behoefte is. Daarnaast is hun service geweldig. The Rent Company ontzorgt de ouders echt. Zij kunnen een abonnement afsluiten waarbij hun kind altijd verzekerd is van een laptop. Mocht er een probleem zijn waarbij de computer moet worden opgestuurd, dan is er een leenlaptop beschikbaar. Het ontzorgt daarnaast de school want die hoeft niet voor een reparatie te zorgen en de docenten want die hebben geen leerlingen zonder computer in de klas.”

“Het contact is laagdrempelig. Ze zijn heel betrokken en positief en hebben de zaakjes goed op orde.”

 

ingrid-timmer.jpg

Ingrid Timmer

"Niet iedere klik leidt tot een liefdesverhaal"
Een bedrijf met een hart

“Mijn ambitie?” Ingrid Timmer, hoofd ICT en Functionaris Gegevensbescherming van het Christelijk Lyceum Veenendaal denkt kort na. “Dat de leerlingen die hier naar school gaan, leren hoe ze verantwoord omgaan met digitale media en ze op een juiste manier gebruiken. In alle beroepen worden digitale media gebruikt. Een schilder berekent digitaal hoeveel vierkante meter verf hij nodig heeft, een verpleegkundige moet alles vastleggen in een digitaal dossier. Verantwoord gebruik betekent ook dat ze op de hoogte zijn van de risico’s. Ze moeten weten dat niet iedere klik leidt tot een liefdesverhaal en dat er ook zoiets bestaat als phishingmails.”

Dat ‘liefdesverhaal’ of die klik is er wel tussen The Rent Company en Ingrid. “Ik vind het belangrijk goede partners om me heen te hebben en dat is de Rent Company. Het was mooi dat de mensen van Rent Company in het eerste gesprek aan ons vroegen wat de behoefte was van onze leerlingen. Ze wilden aansluiten bij wat nodig was en niet zomaar hun product verkopen. Ik heb zelf 26 jaar in de IT gewerkt en weet dus uit ervaring dat dit anders kan zijn.

“Wij willen dat iedere leerling met een digitaal device op school kan komen. We hebben met de mensen van The Rent Company gekeken naar een assortiment waarin laptops zitten met diverse specificaties maar wel dezelfde fancy uitstraling zodat leerlingen onderling niet het verschil zien. Uiteraard komt dit mede door de uniforme duurzame blauwe hoes. Het gebeurt wel eens dat ouders zich zorgen maken omdat ze niet in staat zijn om een laptop aan te schaffen. Gelukkig zijn daar regelingen voor, maar als die tekort schieten vinden we samen met The Rent Company altijd een oplossing. Het is een bedrijf met een hart.”