FAQ
School gesloten ivm Corona
Is het ict-loket op mijn school open?

We raden u aan om hierover contact op te nemen met de school waar uw kind op zit.

Over het aanmelden van een reparatie heeft u op 19 maart een mail van ons ontvangen. U leest daarin hoe u een laptop aan kunt melden voor reparatie. 

Hoe kan ik mijn kapotte laptop inleveren?

Neem hiervoor contact op met uw school om te horen of zij open zijn om de laptop in te nemen. Is de school dicht? U heeft op 19 maart een mail van ons ontvangen. U leest daarin hoe u een laptop aan kunt melden voor reparatie.

Wij vragen u vriendelijk om cosmetische schade nog niet bij ons te melden. Onze prioriteit ligt bij het zorgen dat alle leerlingen een werkende laptop hebben.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons door de contactknop rechtsonder op onze website.

 

Hoe kan ik mijn gemaakte laptop ophalen?

Als uw kind een leenlaptop heeft dan kan hij/zij die blijven gebruiken. Als deze weer ingeleverd moet worden dan krijgen jullie daar bericht over van ons. Als uw kind geen leenlaptop heeft, neem dan contact op met school. Zij kunnen vertellen wanneer de laptop opgehaald kan worden.

Hoe lang duurt het voordat de laptop gerepareerd is?

Het is voor ons nu moeilijk te voorspellen hoeveel laptops we binnen gaan krijgen om te repareren. Op dit moment geldt nog de normale reparatietijd van 5 tot 10 werkdagen. Als dit langer gaat duren dan zullen wij u dit laten weten.

Is het veilig om mijn laptop te laten repareren in verband met het Corona virus?

Ja. Wij stellen strenge hygiëne eisen aan al ons personeel. Dit geldt ook voor alle collega’s die op de afdeling reparatie werken. U kunt er dus van uitgaan dat u uw laptop zonder risico door ons kunt laten repareren.

De school van mijn kind is gesloten. Hoe kom ik nu aan een leenlaptop?

Als een school gesloten is kunnen wij geen leenlaptop uitgeven. Wij begrijpen dat uw zoon/dochter zo snel mogelijk weer aan de slag moet kunnen. Daarom geven wij reparaties van leerlingen die geen leenlaptop hebben op dit moment voorrang. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat uw zoon/ dochter weer zo snel mogelijk weer aan de slag kan.

Is het mogelijk een laptop voor schooljaar 2020/2021 te bestellen voor mijn zoon/dochter die straks naar de brugklas gaat?

Nee dat is nog niet mogelijk. Zodra de informatieavond op uw school wordt gegeven krijgt u ook de informatie over het bestellen van een laptop voor uw zoon/dochter.

Easy4u
Wat is het Easy4u portal?

Easy4u portal is je eigen persoonlijke account gekoppeld aan het Easy4u abonnement.
Via het easy4u portal  kunt u onder meer:

 • Uw eigen gegevens terugvinden. Alleen je ouders kunnen deze eventueel wijzigen.
 • Vragen of problemen melden via 'Probleem melden'.
 • Online de status van je vraag of melding volgen.
 • De online vraagbaak raadplegen.
Hoe log ik in?

U kunt met uw gebruikersnaam en wachtwoord inloggen op easy4u.nl

Ik ben mijn gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten. Wat nu?

Ben u uw gebruikersnaam en/of wachtwoord voor easy4u vergeten of kwijt? Op de inlogpagina kunt u deze gegevens weer opvragen door te klikken op 'Gebruikersnaam vergeten' of 'Wachtwoord vergeten?' U ontvangt uw gebruikersnaam per e-mail. Via de verzonden link kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

Door in te loggen in uw persoonlijke account op easy4u, kunt u uw contactgegevens wijzigen. Let op! De gegevens van ouders/verzorgers kunnen niet door leerlingen gewijzigd worden. Dit kan alleen door ouders/verzorgers zelf worden gedaan. 

Hoe kan ik uitloggen?

Heel makkelijk! Wanneer u bent ingelogd, zie u rechtsboven in het scherm een kruis, als u hierop klikt, ben u direct uitgelogd.

Wat als mijn account geblokkeerd is?

Is uw account geblokkeerd en u weet niet waarom? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur  telefonisch te bereiken op 085 0036150 of stuur ons een mailtje; help@rentcompany.nl

Rekeningnummer wijzigen

U kunt het nieuwe IBAN nummer mailen naar administratie@rentcompany.nl

Wilt u daarbij de naam en woonplaats van de rekeninghouder vermelden? Alvast bedankt!

Als iemand anders de rekeninghouder is, ontvangen wij graag zijn/haar mailadres in de CC van uw bericht.

Ter info: De wijziging zal per eerstvolgende incassodatum ingaan. Als er nog openstaande posten zijn dan moet u die zelf aan ons overmaken. U ontvangt hiervan automatisch bericht van ons.

 

Ik heb nog geen account voor Easy4u, hoe kan ik deze aanvragen?

Als u graag het Easy4u account wilt activeren voor zowel leerling als ouder/verzorger, kunt u het beste even een mail sturen naar

help@rentcompany.nl

Wij sturen u vervolgens een gebruikersnaam, waarmee u zelf een wachtwoord kan aanmaken en direct toegang heeft tot de portal

Hoe bereik ik de klantenservice?

Onze klantenservice is maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur  telefonisch te bereiken op 085 0036150. Je kunt ook een e-mail sturen naar help@rentcompany.nl

 

Waar kan ik een klacht indienen?

Heel vervelend dat u ontevreden bent, graag willen we weten waarom en hoe we dit kunnen oplossen, stuur ons een mail help@rentcompany.nl

Blijft het Office Software Pakket op mijn laptop staan nadat mijn abonnement is afgelopen?

Helaas vervalt het Office Software Pakket nadat het easy4u abonnement is afgelopen. U kunt het easy4u abonnement verlengen of een Office pakket zelf aanschaffen en op de laptop installeren. 

PROBLEEM OF DEFECT?
Hoe kan ik een probleem of defect via een ticket aanmelden?

Of volg deze stappen:

Via easy4u log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Controleer bij 'mijn gegevens' of de gegevens kloppen.

Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten? Deze kun je opvragen via de linkjes onder 'Inloggen'

Zowel gebruikersnaam als wachtwoord onbekend? Mail naar help@rentcompany.nl

 1. Na het inloggen kies je voor ‘Probleem melden’
 2. Kies vervolgens het probleem (1 of meerdere keuzes mogelijk)
 3. Ga verder naar Stap 2, geef aan wanneer het probleem ontstaan is en geef een aanvullende omschrijving, indien er zichtbare schade aanwezig is, vermeld alle schade, ook als deze niets te maken hebben met het aangemelde probleem. Selecteer de oorzaak waardoor het defect is ontstaan en ga verder naar stap 3.
 4. Check het overzicht en je ticketnummer (schrijf het even op), als alles klopt, vink aan dat je akkoord gaat met de reparatievoorwaarden en klik op ‘Ticket verzenden’.
 5. Hierna ontvang je een e-mail ter bevestiging. Hier staat ook het ticketnummer in. Je kunt nu langsgaan bij het serviceloket/ICT afdeling op school om je laptop in te leveren. Geef bij het inleveren aan wat je ticketnummer is, zodat jouw melding makkelijk op te zoeken is.

 

Let op! Zet documenten tijdelijk op een usb-stick of in de cloud (One Drive). Daarmee voorkom je dat ze verloren gaan (niet van toepassing bij een chromebook)

Het geluid blijft na aansluiting van een headset afspelen via de speakers van de laptop, wat nu?

Hoe ontstaat het probleem?
Dell heeft een nieuwe Audio Driver en applicatie geïntroduceerd: ‘Waves Maxxaudio’.
Het probleem kan ontstaan na het uitvoeren van Windows-updates. Dan installeert Windows de Waves Maxxaudio-applicatie niet waardoor de laptop een aangesloten headset niet herkent.

Hoe kunt u dit probleem oplossen?
U kunt dit probleem oplossen door ‘Waves Maxxaudio’ handmatig te installeren. Dit kunt u doen door op onderstaande link te klikken.
Belangrijk: De Windows Store zal vragen om in te loggen met een Microsoft Account. Dit is niet nodig, u kunt het venster sluiten en de applicatie zal automatisch worden geïnstalleerd.

https://downloads.dell.com/FOLDER04965715M/6/Waves-MaxxAudio-Pro-Application_VWPMM_WIN64_1.1.79.0_A04_03.EXE

VERZEKERING
Welke schades worden gedekt onder het Easy4u abonnement?

Onder schade vallen: breuk in het beeldscherm, audiopoorten, stroomconnector, netwerkpoorten of usb poorten die beschadigd zijn met een scherp voorwerp, ingedrukt of afgebroken, scheuren of breuken in de behuizing van de laptop of het chromebook, vloeistof/sporen van vocht en toetsenborden die meer dan 3 toetsen missen.

Is de laptop of chromebook gedekt tegen diefstal?

Ja, de hardware is gedekt tegen diefstal na sporen van braak of bij geweldpleging. Binnen openbare gebouwen (scholen) geldt alleen een dekking in de lockers in combinatie met sporen van braak. Uitgesloten van dekking is diefstal uit vervoersmiddelen, het onbeheerd achterlaten van spullen en verduistering.
U dient een diefstal bij The Rent Company te melden tezamen met een proces verbaal van aangifte van de politie.

Is er een eigen risico van toepassing bij schade of diefstal?

Ja, per zichtbare schade- of diefstalgebeurtenis krijgt u een eigen risico van €50,00 in rekening gebracht. U mag, gedurende de looptijd van het Easy4U abonnement, maximaal 3 schades claimen onder het Easy4u abonnement.

EIGEN RISICO
Waarom een eigen risico? Ik heb toch een verzekering?

U bent gedekt tegen (gebruikers) schade. Wel is er altijd een eigen risico van
€ 50,00 per schadegebeurtenis van toepassing. Wat er wel of niet gedekt wordt door de verzekering lees je in onze (polis)voorwaarden

Bij schade en kosten lager dan het eigen risico, wat moet u dan betalen?

Stel; er is schade aan de laptop of het chromebook, maar de kosten liggen onder het eigen risico van € 50,-, moet u dan wel het volledige eigen risico betalen?

Antwoord: U betaalt dan het lagere schadebedrag en niet het volledige eigen risico.

Als de reparatiekosten hoger zijn dan het eigen risico, betaalt u alleen het eigen risico van € 50,-

 

BETALEN
Op welke manieren kan ik betalen?

Tijdens het plaatsen van een bestelling via onze webshop, volgen er twee betalingsmogelijkheden:

 1. iDEAL (bij huren of kopen)
 2. Vooruitbetaling (alleen bij kopen)
Wat houdt de betaalwijze iDEAL in?

Een iDEAL-betaling houdt in dat u na het afronden van de bestelling meteen de betaling overmaakt. Nadat u de bestelling heeft afgerond, word u doorgelinkt naar uw eigen bankomgeving en kunt u de betaling overmaken. U ontvangt een bevestiging wanneer de betaling gelukt is.

Oeps! Mijn iDeal betaling is mislukt, wat nu?

Stap 1: Log in op het Easy4u portal met gebruikersnaam en wachtwoord (van ouder/verzorger)

Stap 2: Bovenaan de pagina ziet u een lichtblauwe balk met 'Let op! De betaling van bestelling [BESTELLING_ID] is mislukt'

Stap 3: Klik op de link in de lichtblauwe balk

Stap 4: Klik op de groene knop 'Direct betalen'

Stap 5: Betaal via iDeal, u ontvangt hierna een bevestiging van uw betaling

Kan ik een laptop of chromebook kopen en de aankoopfactuur in termijnen betalen?

Het is niet mogelijk om een koopfactuur in termijnen te voldoen. Bij koop kunt u de factuur direct via iDeal voldoen. Anders dient de factuur uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de eerste schooldag door u voldaan te worden. Indien u niet wenst te kopen, of het bedrag niet in 1 keer kunt betalen, dan dient u voor de optie ''huren'' te kiezen met een optie tot overname aan het einde van de looptijd tegen het borgbedrag.

Moet ik bij koop ook borg betalen?

Bij koop is geen borg van toepassing. U betaalt de hardware inclusief Easy4u abonnement voor levering vooruit waarbij het systeem direct uw eigendom wordt.

Krijg ik een korting als ik de laptop of chromebook koop in plaats van huur?

Ja, bij koop is een betalingskorting van circa 2% van toepassing omdat u de hardware volledig vooraf betaalt, inclusief Easy4u abonnement.
De betalingskorting is reeds verwerkt in de prijsstelling zoals u die in het informatiedocument en in de webshop terugvindt.

Ik heb een vraag over openstaande facturen. Waar kan ik terecht?

Voor vragen over openstaande facturen kunt u terecht bij onze klantenservice of kunt u een email sturen naar administratie@rentcompany.nl

Antivirus - G DATA Internet Security
Hoe installeer ik G DATA?

U wil graag weten hoe G DATA geïnstalleerd wordt. Onderstaand nemen we stap voor stap de installatie met u door. 

Stap 1:
Klink op de downloadlink in de e-mail die u heeft ontvangen. Werkt deze niet? Ga dan in de webbrowser naar https://secure.gd/dl-nl-is . Het volgende scherm opent in uw browser:

 1.png

Het downloaden van de G DATA software start automatisch, mocht dit niet het geval zijn klink dan op de link.

 

 

Stap 2:
Open de software en selecteer de gewenste taal.

2.png

 

 

Stap 3: 
Kies het installatie type. We raden aan om voor de 'standaardinstallatie' te gaan.

3.png

 

 

Stap 4:
Kies accepteren en installeren.

4.png

 

 

Stap 5: 
De installatie wordt gestart.

5.png

 

 

Stap 6:
Kies voor volledige versie activeren.

6.png

 

 

Stap 7:
Kies voor toegangsgegevens invoeren.

7.png

 

 

Stap 8:
Voer de 'gebruiksnaam' en het wachtwoord in. Deze heeft u in eerdere mails van ons ontvangen. Het is belangrijk dat deze worden gekopieerd uit de e-mails en niet worden overgetypt.

8.png

 

G DATA is nu geïnstalleerd!

Hoe kan ik G DATA installeren/verwijderen?

De setup voor installatie en verwijdering + ook de AV cleaner kunt u downloaden via de website van G DATA https://www.gdata.nl/downloads

Hoe kan ik mijn registratienummer/ toegangsgegevens invoeren voor activatie?

Dit kan direct tijdens de installatieprocedure ingevoerd worden, naderhand is er ook nog een mogelijkheid. Via de instellingen, bij “Updates” , hier kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord invoeren en dan op “toepassen” en ok klikken. Voor een nieuwe registratie met registratienummer kunt u “Nieuwe licentie activeren” kiezen en hier de code + persoonlijke gegevens invoeren voor activatie.

De toegangsgegevens zijn ongeldig, wat nu?

Controleer of u wel de juiste versie van G DATA geïnstalleerd heeft, in dit geval gaat het om het product G DATA Internet security, de code zal enkel aanvaard worden als de juiste download versie aanwezig is. 2de mogelijk oorzaak is dat er een schrijffout gemaakt zou zijn bij de gebruikersnaam of wachtwoord, deze gegevens invoeren via “kopiëren en plakken” en dus niet zelf manueel overtypen kan dit verhelpen.

Ik heb een nieuwe pc gekocht / gehuurd, hoe kan ik G DATA over zetten naar het nieuwe toestel?

G DATA kan altijd geïnstalleerd worden op een nieuwe pc, na het downloaden van de software, kunt u met het eerder ontvangen gebruikersnaam en wachtwoord inloggen.

Programma update mislukt, wat nu?

Bij problemen kan u altijd de nieuwste setup van de nieuwste versie downloaden via de website van G DATA om zo de programma update te laden https://www.gdata.nl/downloads, bij problemen kunt u contact opnemen met onze klantenserviceafdeling; help@rentcompany.nl of +31 (0) 85 003 61 50

Melding “er kan geen verbinding met de updateserver tot stand worden gebracht” wat nu?

Vaak kan dit gerelateerd zijn aan het windows besturingssysteem. Na deze melding kunt u uw pc "Opnieuw opstarten". Nadat de pc herstart is kunt u de virushandtekeningen bijwerken. Mocht het probleem aanhouden, neem dan contact op met onze klantenserviceafdeling; help@rentcompany.nl of +31 (0) 85 003 61 50

G DATA heeft bestanden in de quarantaine geplaatst, moet ik deze verwijderen of niet?

Dit hangt af van welke bestanden er aanwezig zouden zijn, in sommige gevallen mogen deze verwijderd worden in andere gevallen is het aan te raden om de bestanden toch in de quarantaine rubriek aanwezig te laten. In quarantaine kunnen deze bestanden verder geen hinder meer veroorzaken. Bij geval van twijfel neem dan contact op met onze klantenserviceafdeling; help@rentcompany.nl of +31 (0) 85 003 61 50

Uw G DATA security center geeft aan “WLAN onveilig” wat nu?

Dit is normaal als u met een wifi netwerk verbonden bent waarbij het wifi wachtwoord korter is dan 15-tal tekens. Het is dus niet zo dat het netwerk zelf onveilig is, maar enkel het wifi wachtwoord van dit netwerk is te kort naar de normen van G DATA. U kunt de WLAN onveilig melding aanklikken en kiezen voor “draadloze onveilige netwerken weergeven” u zal dan een kader krijgen waar uw wifi netwerk in vermeld staat. U kan dan het vakje aanvinken van “dit draadloze netwerk niet meer melden” en op “ok” klikken, de melding zal dan vanzelf verdwijnen na enkele seconden.

EASY4U ABONNEMENT
Valt de accu onder de uitbreiding van de garantie op onderdelen in het Easy4u abonnement?

Nee, op de accu zit standaard 12 maanden garantie vanuit de hardware leveranciers. Omdat de accu een verbruiksartikel is wordt er door de hardware leveranciers geen garantieverlenging afgegeven op dit onderdeel. Deze accu's beschikken echter over een long-life technologie waardoor ervaring leert dat de accucapaciteit pas na 1500 opladingen afneemt.
Daarnaast zijn er zeker ook andere factoren te benoemen die de levensduur van de batterij kunnen beïnvloeden waar wij helaas geen invloed op hebben, zoals:

 • Aantal oplaad cycles
 • Temperatuur omgeving
 • Vochtigheidsgraad omgeving
 • Schokken of trillingen
 • Aantal keren verbonden met adapter (niet volledige oplaad cycles)

 

Kan ik bij het aangaan van een huurovereenkomst kiezen uit verschillende looptijden?

Ja, u kunt kiezen uit looptijden van 24, 36 of 48 maanden, afhankelijk van de afspraken die met de onderwijsinstelling gemaakt zijn.

Kan ik de hardware na afloop van de huurtermijn overnemen?

Aan het einde van de huurperiode kunt u de apparatuur overnemen, mits alle huurtermijnen zijn voldaan. De overnamekosten staan gelijk aan het borgbedrag, deze bedraagt vier maal het maandbedrag. De borg krijgt u dan niet meer teruggestort.

Vindt er bij het afsluiten van een Easy4u abonnement een registratie bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) plaats?

Nee, u huurt rechtstreeks van The Rent Company een laptop of chromebook waardoor er geen BKR toetsing plaats vindt. De hardware blijft eigendom van The Rent Company tot het einde van de huurperiode. Mits alle huurtermijnen zijn voldaan kunt u desgewenst de apparatuur overnemen tegen het borgbedrag.

Kan ik een tweede huurovereenkomst sluiten als de opleiding van mijn kind langer duurt dan de initiële huurtermijn?

Dit kan alleen indien wij dit met de onderwijsinstelling hebben afgesproken. U leest dit dan terug in de informatiebrief die u via school heeft ontvangen. Na afloop van de huurperiode ontvangt u via The Rent Company dan een nieuwe aanbieding voor nieuwe hardware met een door u gewenste nieuwe huurperiode.

Kan ik de huurovereenkomst opzeggen?

Ja, bij tussentijds en/of onverhoopt verlaten van de onderwijsinstelling kan met een opzegtermijn van 1 maand per maandeinde de overeenkomst schriftelijk of per email opgezegd worden. De kosten voor het voortijdig beëindigen staan gelijk aan het borgbedrag dat u bij aanvang van de huurovereenkomst voldoet.

Na het opzeggen van de overeenkomst kunt u de laptop terugsturen via onderstaand adres. Let op: Verstuur de laptop altijd als verzekerd pakket!
The Rent Company
T.a.v. Opzeggingen
De Weegschaal 10
5215 MN 's-Hertogenbosch

Kan ik na de huurperiode het Easy4u abonnement nog verlengen?

Nee, het is helaas niet mogelijk om na de overeengekomen huurperiode de service nog met een extra periode te verlengen. De voornaamste reden hiervoor is gelegen in het feit dat wij, op basis van de door u gekozen looptijd, de garantie op onderdelen voor die periode hebben afgedekt bij de hardware leverancier. Na afloop van deze periode kan de hardware leverancier geen beschikbaarheid van de onderdelen nog garanderen.

Kan ik een laptop of chromebook kopen zonder Easy4u abonnement?

Het is bij The Rent Company niet mogelijk een device te huren of te kopen zonder Easy4U abonnement. De belangrijkste reden hiervoor is gelegen in het feit dat de dienstverlening erop gericht is alle leerlinge toegang tot digitaal onderwijs te kunnen bieden en zij hiervoor geen leerlingen willen uitsluiten in verband met het niet beschikken over een Easy4U abonnement.

Is er een verschil in huren of kopen?

Zowel bij huren als kopen is onderstaande inbegrepen;

 • Nieuwe laptop of chromebook naar keuze
 • Solide beschermhoes
 • Service en garantie
 • Schade- en diefstaldekking
 • Vervangende laptop bij hardware reparaties
 • Service via school

Bij huren gelden de volgende voorwaarden:

 • Borg direct te voldoen bij bestelling
 • Optie tot koop bij einde looptijd
 • Betaling via automatische incasso
 • Geen BKR-toetsing van toepassing
Wat als mijn zoon/dochter havo/vwo gaat doen en het contract loopt maar vier jaar. Hoe zit dat na deze vier jaar?

U ontvangt van ons aan het einde van het contract een vernieuwingsaanbod waardoor u een nieuw contract bij ons kan aangaan voor de resterende jaren.

Dien ik een borg te betalen bij het huren van een laptop?

Wanneer u een laptop bij ons huurt dan dient u een borgbedrag te betalen die gelijk staat aan vier maal het maandbedrag. U krijgt bij ons de optie om het systeem over te nemen na de huurperiode. De overnamesom staat gelijk aan het betaalde borgbedrag. Hieraan zijn geen verdere kosten verbonden. Als u het systeem niet binnen 30 dagen na het eindigen van de huurperiode aan ons hebt geretourneerd, dan wordt u automatisch eigenaar. Dit staat in artikel 9.5 van de algemene voorwaarden.

Welke looptijd kan ik het beste kiezen?

Wanneer de leerling mavo gaat doen dan adviseren wij u om een contract van 48 maanden af te sluiten, zodat de leerling de gehele schooltijd gedekt is. Indien de leerling havo/vwo gaat doen dan adviseren wij u om een looptijd van 36 maanden en vervolgens een vernieuwingscontract van 24/36 maanden af te sluiten.

BESTELLEN
Het lukt me niet om op internet te bestellen, wat doe ik verkeerd?

Wat vervelend!
Check goed de inlogcode, lukt het nog steeds niet?

Stuur ons even een e-mail (help@rentcompany.nl) en we komen er zo snel mogelijk bij u op terug.

Op welke manier kan ik bestellen?

Bestelinformatie via school ontvangen?
Bestellen gaat snel en simpel!

Stap 1;  Ga naar rentcompany.nl/bestellen

Stap 2;  Log in met de ontvangen inlogcode vanuit school

Stap 3;  Kies uw abonnement en gewenste looptijd (school afhankelijk)

Stap 4;  Kies voor huren of kopen en geef aan of u gebruik wil maken van de extra abonnements opties.

Stap 5;  Vul alle persoonsgegevens in en kies de gewenste betaaloptie

Stap 6;  Bestelbevestiging wordt per e-mail verzonden

Is mijn online betaling veilig?

Jazeker,  online betalingen worden afgehandeld door Mollie B.V., een erkend bedrijf dat betalingen verzorgt voor ondernemingen. Mollie B.V. zorgt ervoor dat de betaling veilig terechtkomt bij ons. Mollie maakt het online betalen in de webshop mogelijk door de online betaalmethode iDEAL aan te bieden en Mollie zorgt voor de afhandeling van de transactie. Mollie is alleen verantwoordelijk voor de afhandeling van uw betaling en heeft geen invloed op de levering van online aankopen.

Kijk op de website  van Mollie voor meer informatie over online betalingen via Mollie.

 

Waarom staat er STG Mollie Payments op mijn rekeningafschrift?

STG Mollie Payments zorgt ervoor dat de online betaling terechtkomt bij onze webshop. Mollie Payments is de eerste partij die de betaling verwerkt en daarom staat er STG Mollie Payments op het afschrift.

 

Wanneer en waar worden de bestelde goederen geleverd?

De bestelling wordt aan de start van het nieuwe schooljaar uitgeleverd op school. Meer informatie betreft de uitlevering ontvangt u vanuit school. 

 

Kan ik de laptop of chromebook telefonisch of schriftelijk bestellen?

Nee, bestellen van de hardware is alleen mogelijk via onze webshop: www.rentcompany.nl/bestellen

U ontvangt de bestelcode vanuit school.

Waarom worden er extra administratie- en handelingskosten in rekening gebracht bij nabestellers?

Omdat nabestellingen op individueel niveau afgehandeld moeten worden qua imaging, koppeling in het servicesysteem en administratieve afhandeling. Dat vergt meer tijd dan wanneer systemen op projectbasis collectief worden afgehandeld.

Als ik kies voor huren, krijg ik dan een nieuw of gebruikte laptop/chromebook?

Zowel voor kopen als huren geldt dat de hardware nieuw is.

 

Hoe kan ik een nieuwe accu bestellen?

De accu is een verbruiksartikel en heeft 12 maanden garantie. Neemt de accuduur af, dan kunt u overwegen een nieuwe accu te kopen.

U kunt deze bestellen door een mail te sturen aan help@rentcompany.nl met daarbij de gegevens van leerling (naam, school service ID (zie sticker onderop de laptop) of bestelnummer)

Waar wordt mijn laptop afgeleverd?

De laptop wordt indien dit niet anders is aangegeven op school afgeleverd. Check de bestelbevestiging voor meer informatie. Indien de laptop naar het huisadres wordt verzonden dan ontvangt u een track & trace code.

Krijg ik een BKR registratie als ik een huurabonnement bij jullie afsluit?

Nee. Onze constructie is zo opgezet dat er geen BKR registratie plaatsvind bij een huurabonnement.

Wordt het systeem eigendom na de huurperiode?

U krijgt bij ons de optie om het systeem over te nemen na de huurperiode. De overnamesom staat gelijk aan het betaalde borgbedrag. Hieraan zijn geen verdere kosten verbonden. Als u het systeem niet binnen 30 dagen na het eindigen van de huurperiode aan ons hebt geretourneerd, dan wordt u automatisch eigenaar. Dit staat in artikel 9.5 van de algemene voorwaarden.

De batterij is uitgesloten in het garantiepakket. Kan ik deze los bijverzekeren?

Ja. De batterij kan naast de fabrieksgarantie nog extra bij ons verzekerd worden voor de volledige looptijd van het abonnement.

Zit er een verschil in het Easy4u abonnement als ik huur of koop?

Nee. Er zit geen verschil in de service die u van ons afneemt bij huur of koop. Wel kunt u bij een koopovereenkomst zelf kiezen of u gebruik maakt van onze schadeverzekering (€ 0,40c p/m).

Waarom kan ik niet telefonisch of per e-mail bestellen?

De reden hiervan is dat we wettelijk akkoord op een aantal voorwaarden moeten hebben ivm verzekering, garantie en servicecontract.
In het geval van huur verwerken we ook de incassogegevens meteen met de bestelling en wordt de borgbetaling goed geregistreerd.

Op de website zijn andere modellen zichtbaar dan op de webshop van school, kan ik ook de modellen van de website bestellen?

Nee dit kan helaas niet, het aanbod is in samenspraak met school opgesteld. Dus we bieden geen andere modellen of andere versies aan dan in de webshop zichtbaar zijn. De school heeft alles ingericht op Chrome (of Windows). U bent niet verplicht de Chromebook/notebook bij ons af te nemen, dus u kunt de Chromebook/notebook tevens ergens anders aanschaffen (let dan wel op service, verzekering etc).

Kan ik korting krijgen?

Nee dit kan niet. we hanteren landelijk 1 prijs voor een model ongeacht de school, en dat is een scherpe educatie aanbieding.
Wat wel kan verschillen is dat de ene school een stimuleringsbijdrage levert en de andere niet, maar dat doet de school op ons Easy4u serviceabonnement en niet op de laptop.
Dat verklaart waarom het aanbod dat u ziet duurder is dan wat u bij uw neef/buurman/andere kinderen vroeger op dezelfde school hebt gezien: dat waren misschien andere modellen, looptijden en een andere stimuleringsbijdrage.
Wat we wel aanbieden is dat ouders die in 1 keer 2 kinderen aanmelden (tweeling?) maar 1 keer borg hoeven te betalen. U kan na afloop van de bestelling ons via help@rentcompany.nl de bestelgegevens mailen, waarop wij 1 x borg zullen crediteren.

 

Kan ik de laptop ook nu al krijgen ipv na de zomervakantie?

Nee dit is helaas niet mogelijk, we bestellen de laptops in grote aantallen tijdens de zomer, en we leveren ze klassikaal uit. 

Hoe bestel ik een accessoire, bijvoorbeeld een muis of oplader?

Via easy4u logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Controleer bij 'mijn gegevens' of de gegevens kloppen.
Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten? Deze kunt u opvragen via de linkjes onder 'Inloggen'. Zowel gebruikersnaam als wachtwoord onbekend? Mail naar help@rentcompany.nl

1. Na het inloggen kiest u voor ‘Bestellen’.
2. Kies vervolgens de gewenste accessoires (1 of meerdere keuzes mogelijk) en voeg deze toe aan de winkelwagen. Artikelen worden gratis verzonden vanaf 20 euro.
3. Kies voor ‘Ga naar winkelwagen’, en selecteer het aantal dat u wilt bestellen. Kies vervolgens voor ‘Ga naar afrekenen’.
4. Check het overzicht en klik op ‘Bestelling afronden’.
5. Hierna komt u in de betalingspagina en kunt u de bestelling afronden. De bestelling is pas geplaatst als de betaling is geslaagd.

OVERIG
Wat zijn de afmetingen van de sleeve?

De beschermhoes voor een 11.6 inch heeft de volgende afmetingen 34 cm x 23 cm x 3 cm.

De beschermhoes voor een 13.3 inch heeft een afmeting van 36 cm x 26 cm x 4 cm.

Wordt een sleeve voor de laptop of chromebook standaard meegeleverd?

Ja, The Rent Company levert in het Easy4U abonnement standaard een sleeve voor de laptop of chromebook.
De hardware moet nu eenmaal dagelijks veelvuldig vervoerd worden waardoor ook de invloed van externe factoren vele malen groter is dan wanneer een laptop of chromebook op een vaste plaats wordt gebruikt.

Door het meeleveren van een extra beschermhoes proberen we schades enigszins te beperken, voorkomen van schades kunnen wij helaas niet.

Ik ben een klant van My Digital Schoolbook

En dus ook van The Rent Company! 
In 2017 hebben The Rent Company en My Digital Schoolbook de krachten gebundeld. 
Met ingang van februari 2020 wordt de pagina van www.mydigitalschoolbook.nl doorgelinkt naar The Rent Company.

Uiteraard blijven de Service- en verzekeringsvoorwaarden die u met My Digital Schoolbook heeft afgesproken van toepassing.

 

HARDWARE
Wat is een chromebook?

Een chromebook is een computer die wordt geleverd met het besturingssysteem Chrome OS van Google. De Chromebook heeft slechts enkele seconden nodig om op te starten en beschikt over ingebouwde bescherming tegen virussen.

De chromebook is gebaseerd op de cloud. In tegenstelling tot een normale computer wordt bij een chromebook alles in de cloud opgeslagen en verwerkt. Bij een chromebook is dan ook geen lokale opslag nodig. Documenten binnen de chromebook worden opgeslagen in de cloud.

Waarom een educatie laptop of chromebook?

De aangeboden modellen chromebooks en notebooks zijn speciaal voor het onderwijs ontwikkeld en hebben de volgende specifieke functionaliteiten en kenmerken:

 • Solide behuizing inclusief rubberen stootrand en degelijke scharnieren
 • Extra betrouwbaarheid door een vochtbestendig toetsenbord en mousepad
 • Snelle, stabiele en optimale draadloze verbinding door middel van AC Wireless en dubbele antennes in het beeldscherm
 • Long-life batterij die beschikt over een long-life technologie waardoor ervaring leert dat de accucapaciteit pas na 1500 opladingen afneemt
Waarom een laptop of chromebook met touch scherm?
 • Eenvoudiger bij het vergroten en verkleinen van tekst en afbeeldingen
 • Gebruiksvriendelijker bij het scrollen/bladeren in documenten en/of internetpagina's en bij het navigeren in apps
 • Meer stevigheid
Hoe stel ik mijn muis in voor linkshandig gebruik?

Bent u linkshandig (en gebruikt u de muis met links) dan zit de zogenaamde primaire knop onder de middelvinger. Draai de functies van muisknoppen om als u dat prettig vindt.

Klik op Starten.
Klik op Instellingen > Apparaten.
Klik in het linkermenu op Muis.
Klik onder 'Selecteer uw primaire knop' op het uitklapmenu.
Klik op Rechterknop.

TIPS & TRICKS
Hoe zorg ik dat mijn bestanden niet kwijtraken?

Wordt uw laptop gerepareerd, dan bestaat de kans dat uw bestanden worden verwijderd. Zorg er dus altijd voor dat u een back-up maakt van uw bestanden. Wij kunnen niet garanderen dat deze bewaard blijven.

Mijn accu is snel leeg, hoe komt dit?

Tips voor gebruik van je laptop gedurende de hele dag:

 1. Opladen van de accu doet u totdat de accu vol is. Daarna haalt u de laptop van de oplader. De laptop de hele tijd aan de oplader, ook als hij al vol is, is slecht voor de accuduur.
 2. U stelt de lichtsterkte en contrast voor het scherm in op een lager niveau.
 3. Draai niet allerlei programma’s tegelijk. Sluit ze na gebruik.
 4. Het spelen van spelletjes (in de pauze) kost veel accustroom.

Naarmate de accu ouder is, neemt de accuduur af. In die zin is een accu gewoon een verbruiksartikel. Mochten deze tips niet meer helpen in het verlengen van de accuduur? Overweeg dan om een nieuwe accu te kopen.

 

Hoe druk ik af vanaf een chromebook?

Afdrukken vanaf een Chromebook

Als u wilt printen vanaf een Chromebook naar een printer die is aangesloten op een Windows of Mac computer kunt u de onderstaande stappen volgen. U kunt uw printers beschikbaar maken voor uzelf en andere mensen die u kiest
Let op! Voor deze manier van printen moet de computer, waar de printer op is aangesloten, aanstaan en de Google Chrome browser moet geïnstalleerd zijn.

Uw printer verbinden

1. Schakel de printer in.
2. Open de Google Chrome browser op uw Windows- of Mac-computer.
3. Klik in de rechterbovenhoek op het pictogram dat wordt weergegeven: Menu of Meer
4. Klik op Instellingen en vervolgens op Geavanceerde instellingen weergeven.
5. Klik onder 'Google Cloudprinter' op Beheren.
6. Log in op uw Google-account als dit wordt gevraagd. Bij voorkeur wordt de Google-account van de leerling gebruikt.
7. Selecteer de printers die u wilt koppelen en klik op Printer(s) toevoegen.

De printer is nu gekoppeld aan uw Google-account (of die van de leerling) en de Google Cloudprint dienst. U kunt via deze printer afdrukken wanneer u met hetzelfde Google-account bent ingelogd op uw Chromebook als waarmee u bent ingelogd op de Google Cloudprinter dienst.

Als u de printer wilt delen klikt u op delen en in het volgende scherm vult u onder “Mensen uitnodigen” het mailadres in van degene die moet kunnen printen. Klik op “Delen” om de wijzigingen op te slaan.

delen_17fa28dc.jpg

mensen-uitnodigen_f8c0a604.jpg

Indien u gebruik maakt van een draadloze printer met ingebouwde Google Cloudprint functionaliteit kunt u de handleiding van de printerfabrikant raadplegen of klik op “Een cloudprinter toevoegen” om te kijken of er daar meer informatie staat over uw apparaat.

cloudprinter_e8953a17.jpg

Audio oplossing Dell Latitude

Voor problemen met het geluid op de laptop (geen geluid via koptelefoon/oortjes), kunt u het beste de stappen uit dit filmpje volgen.

 

Tips & adviezen over zorgvuldig gebruik en vervoer van de laptop

Daar hebben we een speciaal filmpje van gemaakt, omdat het zo belangrijk is!

 

SOFTWARE
Is er al software geïnstalleerd als deze wordt uitgeleverd?

Laptops:

Ja, de Windows laptops zijn volledig geïnstalleerd en klaar voor gebruik, inclusief eventuele met de onderwijsinstelling afgesproken software applicaties. In de basis installatie betreft dit in ieder geval de volgende software:

 • Besturingssysteem Windows 10
 • Microsoft Office 365 pre-install
 • Microsoft Windows Defender
 • Skype
 • Silverlight
 • Adobe Reader
 • Adobe Flash
 • Adobe Shockwave
 • Java Tools en Runtime
 • VLC media player
 • Microsoft Edge, Google Chrome en Firefox
 • Gimp video bewerkingssoftware
 • Google Sketchup
 • Paint.Net
 • Quick Time
 • Gimp foto bewerkingssoftware
 • 7-Zip
 • Microsoft .Net Framework

Chromebooks:

Omdat een chromebook via internet werkt, worden de gebruikte apps en programma's via de cloud op school aangeboden.

Kan ik zelf software installeren op de laptop?

Ja, dat kan. U beschikt over volledige installatie- en beheerrechten. Houdt u er echter rekening mee dat zelf te installeren software extra capaciteit van het device kan vragen waardoor deze trager kan worden.

Kan ik zelf software installeren op een chromebook?

U kunt via de Google Playstore apps downloaden indien u op dat moment een internetverbinding heeft.

Kan mijn Chromebook aan het einde van de looptijd opnieuw worden ingesteld?

Een Chromebook kan aan het einde van de looptijd bij verlaten van school opnieuw worden ingesteld. De Chromebook krijgt dan een powerwash, hierbij ontkoppelen we de school-licentie. Hiervoor kan u per mail contact opnemen met help@rentcompany.nl

CLOUD
Wat betekent 'in de cloud'

In feite is de cloud niets anders dan het internet. Wanneer u data in de cloud opslaat of applicaties via de cloud draait betekent dit dan ook dat deze data via het internet wordt opgeslagen of gedraaid. Bij een chromebook hoeft dan ook geen data op de computer zelf te worden opgeslagen. Het voordeel van het werken in de cloud, is dat uw data vanaf verschillende computers bereikbaar is. U heeft hier natuurlijk wel een internetverbinding voor nodig. Wanneer u zich op een plaats bevindt waar u geen toegang heeft tot het internet, kunt u uiteraard ook ''offline'' oftewel op de computer zelf documenten opslaan.

OFFICE 365
Hoe activeer ik Office 365 op mijn laptop ?

Uitgangspunten:

 • Laptop is voorzien van Windows 10 besturingssysteem
 • Office 365 is geïnstalleerd
 • U heeft een geldig Office 365 account/login ontvangen vanuit school

Stap 1 Start een Office 365 applicatie (bijvoorbeeld Excel 2013)

stap-1.jpg

Na het opstarten van een Office 365 applicatie komt de eerste keer een popup ‘Office activeren’ naar voren.


Stap 2 Type het e-mailadres van uw Office account in en
Klik op Volgende

stap-2.jpg

 

 

Stap 3 Type uw wachtwoord in en klik op Aanmelden

stap-3.jpg

 

 

Stap 4 Na succesvolle aanmelding komt de melding
‘Account bijgewerkt’. Klik op OK om verder te gaan.

stap-4.jpg

 

Stap 5 Klik op Akkoord om activatie af te ronden.

stap-5.jpgBel E-mail