Het College Vos

img
The Rent Company zorgt voor de notebooks, maar ook voor financiering, onderhoud, verzekering, contractadministratie en incassoafhandeling. Hoeft de school dan zelf niks meer te doen? Zo eenvoudig is het niet. “Wij moeten natuurlijk wel zorgen voor de infrastructuur. We hebben een draadloos netwerk. Dat hebben we moeten dimensioneren, omdat eerst iedereen op hetzelfde kanaal zat. En dan liep het vol. Bovendien willen we niet dat leerlingen bij de schoolgegevens kunnen komen. Als alles op hetzelfde kanaal loopt, is die kans groot. Er zit altijd wel een slimme computeraar tussen. Niet alleen vanwege de congestie, maar ook vanwege de gevoeligheid van de gegevens hebben we dus gescheiden kanalen gemaakt”, aldus Beij.
 
Het programma en het overleg met The Rent Company verloopt volgens de rector uitstekend. Toch staat de regeling binnenkort weer ter discussie. Beij doelt op de opkomst van tablet-pc’s. “De iPad is niet geschikt voor onze school omdat het geen Flash ondersteunt en de digitale leeromgeving vrijwel geheel in Flash aangeboden wordt. Maar er zijn tegenwoordig ook andere aanbieders die tablets verkopen waar wel Flash op draait. Ook met Acer-tablets behoort dit tot de mogelijkheden.”
 
Het College Vos
Het College Vos is een openbare scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs. De volgende onderwijstypen worden aangeboden: vwo, havo, vmbo-gtl, vmbo, lwt, isk (internationale schakelklas) en volwasseneneducatie. Het College Vos kan daardoor onderwijs op maat verzorgen in een onderwijstype dat bij een leerling past. De scholengemeenschap kent vier locaties verspreid over Vlaardingen. Lyceum
Vos telt ongeveer 600 leerlingen, College Vos ongeveer 500, het vmbo circa 400 leerlingen en de isk ongeveer 150. Er werken circa 200 mensen, zowel docenten als ondersteunend personeel.

Waarom the Rent Company

1
Één aanspreekpunt voor hardware, software, service en verzekering
2
Zorgeloos computer gebruik thuis, onderweg en op school
3
Aantrekkelijk geprijsde all-in Easy4u abonnementen